Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Španielska LaLiga

08.05.2021 o 16:15

FC Barcelona
0 : 0
(0:0)
Atlético Madrid
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty.

Ďalší program:

FC Barcelona
36. kolo – 11. 5. 2021, 22:00: Levante – Barcelona

Atlético Madrid
36. kolo – 12. 5. 2021, 22:00: Atlético Madrid – Real Sociedad

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 59 % : 41 %.
Strely na bránu: 7:6.
Strely mimo: 4:2.
Rohy: 5:7.
Ofsajdy: 3:3.
Fauly: 13:26.

Hostia sa v druhom polčase nedostali k priamemu ohrozeniu ter Stegenovej brány, naopak sami sa museli výrazne viac brániť. Barcelona bola v druhom dejstve aktívnejšia, vypracovala si viac gólových príležitostí, skórovať z nich ale kvôli skvelým zákrokom brankára Oblaka alebo vlastnej nepresnej koncovke ale nedokázala. Zápas tak skončil bezgólovou remízou, po ktorej sa Atlético udržalo v čele tabuľky o dva body pred druhou Barcelonou. Najväčšiu radosť z tohto výsledku ale majú zrejme hráči Realu Madrid, ktorí strácajú z tretieho miesta na Atlético tri body a ak zajtra vyhrajú nad štvrtou Sevillou, tak sa vďaka lepším vzájomným zápasom s Atléticom dostanú do čela španielskej LaLigy.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Atlético získalo rohový kop, Carrascov center z neho ale odhlavičkoval Piqué a týmto sa zápas zrejme skončí.

90+2

Dembèlé sa potom rozbehol do otvorenej obrany Atlética, namiesto prihrávky sa ale pokúsil o sólový prienik a o loptu prišiel. Hostia majú ešte jednu možnosť na útok.

90+1

Atlético tiež získalo priamy kop, Carrasco ho ale rozohral mizerne a jeho slabý nákop do šestnástky obrancovia Barcelony odkopli do stredu poľa.

90

Nadstavený čas sú dve minúty.

90

Messi vystrelil technickou strelou z priameho kopu tesne mimo pravej spojnice Oblakovej brány.

89

Exekúcia tejto štandardnej situácie sa kvôli protestom hostí ešte posúva, verdikt hlavného rozhodcu už ale nezmenia. Messi si pripravuje loptu na strelu.

88

Messi si pred oblúkom pred šestnástkou elegantne obhodil Kondogbiu, ktorý ho vzápätí podrazil. Priamy kop pre Barcelonu z pozície, z ktorej už Lionel Messi dokázal skórovať.

87

Oba tímy sa snažia rozhodnúť a hrá sa teraz rýchlo zo strany na stranu. Messi vysunul na pravom krídle do nábehu Dembèlého, ktorého center nezasiahol nabiehajúci Griezmann.

86

Hostia odpovedali svojím útokom, ktorým sa rýchlo dostali k šestnástke Barcelony. Carrascovu prihrávku na konci tohto útoku „zluftoval“ pri náprahu na strelu Suárez.

85

Alba si nabehol na prihrávku na ľavú stranu šestnástky a takmer z bránkovej čiary nacentroval pred bránkovisko na Dembèlého. Ten hlavou nasmeroval loptu zo skvelej streleckej pozície tesne nad Oblakovu bránu.

84

Center zo štandardky hostí domáca obrana vyriešila, odrazená lopta sa ale vrátila k hráčom Atlética. Suárez si potom navádzal loptu na strelu z hranice šestnástky, k tej sa ale nedostal a jeho nepresná prihrávka napokon skončila za bránkovou čiarou.

82

Žltú kartu za podrazenie protihráča a následne protesty dostáva vzápätí i Jordi Alba (FC Barcelona).

82

Žltú kartu za držanie Félixa pri spracovávaní lopty v strede poľa dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).

81

Messi chcel rozohrať túto štandardnú situáciu prihrávkou po zemi na hranicu šestnástky na Dembèlého, tento úmysel ale dobre prečítal Félix, ktorý loptu zastavil.

80

Dembèlé si na pravom krídle obhodil Carrasca, ktorý ho musel nedovoleným zákrokom zastaviť. Ďalšia štandardka pre Barcelonu.

79

Kondogbia vysunul na pravé krídlo do nábehu Llorenteho, ktorého center pred bránu na nabiehajúceho Suáreza chytil gólman Kataláncov ter Stegen.

78

Lopta sa potom odrazila k striedajúcemu Dembèlému, ktorého center na zadnú tyč chytil vybiehajúci brankár hostí Oblak. Ten hneď vyhodil loptu na spoluhráčov v strede poľa.

77

Hneď po tomto zisku lopty sa domáci vrátili na polovicu Atlética. Tvrdá strela Moribu zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná obrancom madridského klubu.

76

Atléticu sa konečne podarilo prerušiť útok Barcelony a samo sa dostalo k postupnému útoku na polovici svojho súpera. Jeho akcia skončila po faule Carrasca na Araúja na ľavom krídle.

75

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedri, prichádza Sergi Roberto.

75

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergiño Dest, prichádza Ousmane Dembèlé.

75

Barcelona je v posledných minútach aktívnejším tímom a hostia sa začínajú dostávať pod tlak. Atlético je zatiahnuté hlboko v obrane.

74

Messiho prihrávku na ľavé krídlo dobehol Alba, ktorý loptu hneď poslal na prednú tyč. Tam predskočil obrancu Griezmann, Francúz ale hrací predmet len tečoval do rúk gólmana Oblaka.

73

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Geoffrey Kondogbia.

72

Na opačnej strane sa dostal k centru zľava Alba, jeho nákop ale bol zrazený priamo do rúk brankára Oblaka.

71

Aj hostia rozvlnili sieť súpera, ani ich gól ale nebol uznaný. Carrasco sa tlačil do šestnástky Barcelony, pri tom ale fauloval protihráča a dorážajúci Suárez strieľal už po prerušení hry.

70

Domáci rozohrali priamy kop nakrátko a po centri z ľavej strany nasmeroval loptu hlavou k ľavej tyči Araújo. Jeho gól však nebol uznaný kvôli ofsajdu a pokračujeme teda za bezgólového stavu.

69

Messi potom potiahol loptu na útočnú polovicu a ďalším individuálnym prienikom získal priamy kop zo stredu polovice Atlética. Teraz ho zadržal Trippier.

68

Striedajúci Félix sa hneď zapojil do kombinácie Atlética, Araújo ale jeho kľučku pred šestnástkou Barcelony vystihol a loptu mu odkopol.

67

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Saúl, prichádza João Félix.

66

Lionel Messi zakrútil loptu z priameho kopu k pravej tyči, gólman Atlética Madrid Jan Oblak ale znovu jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil.

65

Žltú kartu za držanie Messiho tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Koke (Atlético Madrid). Aj tretiu žltú kartu tak hostia získali kvôli faulu na Messiho, ktorý bude rozohrávať následný priamy kop takmer z pravého rohu šestnástky Atlética.

64

Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad loptou. Tá napokon skončila na kopačkách Barcelončanov.

63

Obrana hostí si poradila s centrom z rohu domácich. Messi sa potom dostal k hraciemu predmetu na ľavom krídle, jeho oblúčik na zadnú tyč ale Piqué hlavou nasmeroval priamo do rúk gólmana Oblaka.

62

Albov center z ľavej strany Messi na prednej tyči nezasiahol a Moribova strela zhruba zo stredu šestnástky bola zrazená mimo brány hostí.

Sergio Busquets, ktorý v zápase skončil po zrážke so Savićom v prvom polčase, zamieril po vystriedaní do nemocnice na vyšetrenia.

61

Domáci po faule na Griezmanna rýchlo rozohrali na pravé krídlo na Desta, ktorého center na prednú tyč chytil brankár Oblak.

60

Saúl nespracoval prihrávku z ľavého krídla a v následnom súboji o loptu už v strede poľa zrazil lakťom na trávnik Griezmanna.

59

Atlético sa ďalšou postupnou kombináciou dostalo na útočnú polovicu, obrana Barcelony sa ale naďalej presúva za kombinujúcimi hráčmi Atlética a nedáva im priestor na prienik.

58

Žltú kartu za podrazenie Hermosa dostáva Ilaix Moriba (FC Barcelona).

58

Suárez si nabehol na ľavú stranu šestnástky na Correov oblúčik a z prvej vystrelil do rúk brankára ter Stegena, podľa názoru asistenta rozhodcu to ale bolo z ofsajdovej pozície.

57

Útok Atlética napokon k ničomu neviedol a po nepresnom pase na Suáreza skončila lopta u obrancov Barcelony. Tí sa snažia o rozohrávku cez napádajúcich hostí.

56

Hostia prevzali iniciatívu a teraz sú to hráči Atlética, kto drží loptu viac na svojich kopačkách. Pred napádajúcimi domácimi hráčmi s ňou ale zacúvali na vlastnú polovicu.

55

Kokeho center z rohu sa zakrútil smerom na bránu. ter Stegen ho tak musel vyboxovať za šestnástku. Odtiaľ z prvej strieľal Carrasco, svojou tvrdou strelou ale trafil len blokujúceho Moribu.

54

Ten rozohrali hostia nakrátko a po rýchlej kombinácii sa tlačil na ľavej strane šestnástky za loptou Correa. Pred ním loptu zrazil v sklze na ďalší roh Alba.

53

Savić potiahol loptu pomerne vysoko zo svojej obrannej pozície a jeho pas na ľavé krídlo musel Dest odhlavičkovať na rohový kop.

52

Kombinácia Barcelony k ničomu nebezpečnému neviedla a po strate lopty majú možnosť zaútočiť i domáci. Aj ich postupný útok sa zastavil na zoradenej obrane súpera.

51

Center z rohu domácich vyboxoval mimo vlastnej šestnástky gólman Atlética Madrid Jan Oblak. Trippier potom v súboji o odrazenú loptu stiahol na trávnik Pedriho.

50

Barcelona odpovedala svojím postupným útokom, na konci ktorého bol Albov center z ľavého krídla. Ten odhlavičkoval na rohový kop Saúl.

49

Na center z rohu Atlética sa potom na zadnej tyči tlačil nabiehajúci Suárez, Uruguajčan ale loptu napokon nezasiahol a tá tak skončila za bránkovou čiarou.

48

Suárez si spracoval nevydarený odkop Araúja a okamžitou strelou spoza šestnástky vypálil tesne mimo ter Stegenovej brány.

47

Na Messiho center si nabiehala dvojica Araújo – Lenglet a nakoniec druhý menovaný hráč nadvihol hlavičkou zo záklonu loptu mimo Oblakovej brány.

46

Žltú kartu dostáva hneď v úvode druhého polčasu za držanie Messiho Felipe (Atlético Madrid). Barcelona získala priamy kop z pravej strany útočnej polovice.

46

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Oscar Mingueza, prichádza Ronald Araújo.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 17:21.

Prvý polčas priniesol podľa očakávania taktickú bitku, napriek tomu mali oba tímy zaujímavé možnosti na to, aby strelili gól. Navzdory tomu, že domáci mali územnú prevahu, tak hostia paradoxne mali väčšie gólové príležitosti. Barcelonu však podržal niekoľkými výbornými zákrokmi brankár ter Stegen a keďže na opačnej strane v najväčšej príležitosti Kataláncov vychytal Messiho gólman Madridčanov Jan Oblak, tak sa prvý polčas skončil bezgólovým výsledkom.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 65 % : 35 %
Strely na bránu: 3:6
Strely mimo: 0:1
Rohy: 2:3
Ofsajdy: 1:2
Fauly: 6:13

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+4

Tú ale namiesto centru do šestnástky rozohrali po zemi na krídlo na Moribu. Ten sa pokúsil o inidividuálny prienik, do šestnástky Atlética sa ale nedostal.

45+3

Úplný koniec prvého polčasu sa odohráva na polovici Atlética, kde navyše získali domáci po faule na Messiho štandardku.

45+2

Atlético vytlačili domácich na ich polovicu a aktívnym presingom získali loptu. Llorente sa potom snažil preniknúť do šestnástky, narážačka s Correom sa mu ale nevydarila.

45+1

Barcelona odpovedá na predošlú aktivitu Atlética svojím „klasickým“ útokom, ktorým sa dostala až k šestnástke madridského tímu.

45

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

45

Atlético rozohralo roh nakrátko a po prihrávke do stredu šestnástky Barcelony zakončil z prvej vysoko nad ter Stegenovu bránu Felipe.

44

Atlético pokračuje vo svojej postupnej kombinácii pri šestnástke Barcelony, k centru alebo k strele sa ale v tejto chvíli nedokáže dostať.

43

Carrasco sa uvoľnil okolo Minguezu v strede poľa a rozbehol sa s loptou až do šestnástky Barcelony. Tam si zasekol dvoch protihráčov, jedného z nich ale svojou strelou nakoniec trafil.

42

K centru z rohu Barcelony sa na zadnej tyči pretlačil striedajúci Moriba, jeho pomalú hlavičku ale chytil gólman Atlética Madrid Oblak.

41

Messi si naviedol loptu cez niekoľkých protihráčov zo stredu poľa až k šestnástke Atlética a dostal sa i k strele, jeho pokus k ľavej tyči ale dokázal Jan Oblak skvelým zákrokom vyraziť na roh.

40

Atlético sa následne postupnou rozohrávkou dostalo na útočnú polovicu, podobne ako domáci, i hostia sa však zasekli na sformovanej obrane súpera.

39

Griezmann si nabehol na ľavú stranu šestnástky na kolmicu od spoluhráča, asistent rozhodcu mu ale odmával postavenie mimo hry.

38

Center z rohu Atlética domáca obrana vyriešila a aj keď sa potom hrací predmet vrátil do šestnástky Barcelony, tak ho nakoniec dokázal napriek menším zmätkom domáci tím získať.

37

Carrasco si na hranici šestnástky narazil loptu so spoluhráčom a cez Minguezu z pomerne ostrého uhla vystrelil. Ter Stegen vyrazil loptu pred seba, našťastie pre domácich ju ale pred Suárezom okamžite vyrazil na roh.

36

Messiho center zo štandardky bez problémov chytil vybiehajúci brankár Atlética Oblak. Ten loptu hneď vyhodil na spoluhráčov v strede poľa.

35

Prvú žltú kartu dostáva za držanie prenikajúceho Messiho Saúl (Atlético Madrid). Priamy kop pre Barcelonu z pravej strany útočnej polovice.

35

Suárez sa potom pretlačil na ľavej strane šestnástky k strele z pomerne ostrého uhla, tú ale pri vlastnej tyči zastavil brankár Barcelony ter Stegen.

34

Carrasco si zasekol na ľavej strane šestnástky Barcelony MInguezu a prihrávkou do druhej vlny našiel dobiehajúceho Llorenteho. Jeho technickú prízemnú strelu vyrazil brankár domácich ter Stegen.

33

Lenglet prišiel na vlastnej polovici o loptu, podľa názoru hlavného rozhodcu ho ale pritom podrazil Correa. Hostia protestujú proti tomuto verdiktu, loptu ale budú mať i tak domáci hráči.

32

Busquets hneď odišiel v sprievode lekára Barcelony do šatne. Na trávniku medzitým sledujeme ďalšiu rozohrávku domácich futbalistov.

32

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Ilaix Moriba.

31

Busquets zjavne nie je úplne v poriadku, po niekoľkých desiatkach sekúnd od návratu na trávnik si totiž sadol v stredovom kruhu na trávnik. Hra je opäť prerušená.

30

Busquets sa vrátil do hry. Atlético medzitým vytlačili domácich na ich polovicu ihriska a po autovom vhadzovaní Minguezu získalo guľatý nezmysel pod svoju kontrolu.

29

Griezmann si spracoval pas pred šestnástku Atlética a z jej ľavej strany pohotovo vystrelil. Jeho tvrdá strela letela do stredu brány, priamo do rúk pripraveného brankára Oblaka.

28

Busquets odišiel za autovú čiaru po vlastných. Hra pokračuje rozohrávkou Barcelony.

27

Savić a Busquets sa zrazili hlavami v hlavičkovom súboji. Savić je v poriadku, Busquets ale zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

26

Hosťom sa navyše podarilo loptu získať a hneď prišla prihrávka na Carrasca do stredu poľa. Ten obišiel Minguezu, ktorý ho musel stiahnuť na trávnik.

25

Barcelona teraz doslova oblieha pokutové územie Atlética prihrávkami zo strany na stranu, medzeru v obrane hostí sa jej ale stále nedarí nájsť.

24

Griezmann si chcel pred pokutovým územím Atlética naraziť loptu s Messim. Spätná prihrávka Argentínčana na Griezmanna ale neprešla a hostia loptu odkopli do stredu poľa.

23

Carrasco potom v súboji o loptu fauloval de Jonga. Hostia opäť disciplinovane zacúvali do obranného postavenia a domáci tak musia prejsť ku kombinácii na krátke prihrávky.

22

Piqué zasiahol v súboji o loptu Suáreza rukou do tváre. Následnú štandardku Koke rozohral centrom do šestnástky Barcelony, ktorý ale odhlavičkoval do bezpečia Dest.

21

Hostia vystihli nepresnú prihrávku Barcelončanov a získali loptu pod svoju kontrolu. Namiesto útoku do domácej otvorenej obrany ju ale posunuli dozadu na svojich obrancov.

20

Correov center z rohu bez väčších problémov chytil domáci brankár ter Stegen. Nemecký gólman Barcelony loptu hneď vyhodil na spoluhráčov v strede poľa, Atlético ale bolo vzadu znovu veľmi rýchlo a domáci musia prejsť k postupnému útoku.

19

Hermoso sa uvoľnil na ľavom krídle a prihrávkou zhruba na penaltový bod našiel nabiehajúceho Correu. Jeho strelu z prvej zrazil v sklze na roh Lenglet.

18

Hostia konečne získali hrací predmet pod svoju kontrolu a snažia sa prejsť na útočnú polovicu. Nateraz sa ich postupný útok zasekol v blízkosti stredovej čiary.

17

Messi rozohral túto štandardku prihrávkou na Desta pred šestnástku Atlética, Destov ľahký oblúčik do pokutového územia ale brániaci hráči Atlética odvrátili do stredu poľa.

16

Dest si obhodil na pravom krídle Hermosa, ktorý ho musel podraziť. Priamy kop pre Barcelonu takmer od autovej čiary.

15

Barcelona je zatiaľ výrazne aktívnejším tímom a má územnú prevahu, cez výborne organizovanú obranu Atlética sa ale nedostala do žiadnej zaujímavejšej streleckej pozície.

14

Barcelona rozohrala roh nakrátko a nakoniec oblúčik Messiho do šestnástky obrana madridského tímu vyriešila. Následný pokus hostí o rýchly protiútok ukončil odkopom lopty do autu Alba.

13

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Lemar, prichádza Saúl.

13

Lemar zostal po súboji s Pedrim sedieť na trávniku na útočnej polovici a zdá sa, že utrpel svalové zranenie. Atlético už pripravuje striedanie.

12

Nákop pred šestnástku na de Jonga odhlavičkoval jeden z obrancov Atlética. Lopta sa potom vrátila na kopačky domácich, ktorí pred napádajúcimi hosťami posunuli loptu až na brankára ter Stegena.

11

Barcelonský gólman rýchlo rozohral na spoluhráčov v strede poľa, hostia však ešte rýchlejšie zacúvali na vlastnú polovicu ihriska a domáci tak musia znovu útočiť „do plných“.

10

Suárez zakrútil loptu z tejto štandardnej situácie priamo do rúk pripraveného domáceho brankára ter Stegena.

9

Piqué tesne pred vlastnou šestnástkou podrazil Suáreza. Atlético získava priamy kop z pomerne dobrej streleckej pozície.

8

Griezmannovu prihrávku na pravé krídlo si de Jong nespracoval a hostia chceli rýchlo vyraziť do protiútoku. Ten zastavil taktickým faulom na Correu Lenglet.

7

Už pri pokuse prejsť stredom poľa však hostia o loptu prišli. Domáci sa vrátili na útočnú polovicu a znovu sa snažia prekombinovať sa k šestnástke Atlética.

6

Až po viac ako dvoch minútach sa podarilo hosťom loptu získat. Atlético potom zacúvalo dozadu a začína svoju rozohrávku od obrancov.

5

Messiho stiahol v strede poľa zozadu za dres na trávnik Carrasco. Domáci rozohrali štandardku po zemi a pokračujú v postupnom útoku.

4

Barcelona sa vrátila na polovicu Atlética a opäť rozvíja svoju postupnú kombináciu na krátke prihráyky. Hostia sa zoradili do obranného postavenia pred vlastnou šestnástkou.

3

Carrascov center z pravého krídla preletel cez celú šestnástku Barcelony na opačnú stranu. Odtiaľ si loptu naviedol na strelu spoza pokutového územia Lemar, ktorý však namieril priamo na pripraveného brankára ter Stegena.

2

Ten sa skončil stratou lopty a následným faulom Pedriho. Hostia chceli rýchlo rozohrať na opačnú stranu, loptu ale odovzdali domácim obrancom.

1

Výkop zápasu mala Barcelona, ktorá sa okamžite dostala k svojmu prvému postupnému útoku na útočnej polovici ihriska.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Barcelona bude hrať v červeno-modrých dresoch, Atlético v červeno-bielych.

Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – S. Busquets – Dest, F. de Jong, Pedri, Alba – Messi ©, Griezmann.

Náhradníci: Neto – O. Dembèlé, Comas Freixas, R. Araújo, Braithwaite, Firpo, Moriba, Pjanić, Puig, Roberto, Trincão, Umtiti.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Carrasco, Koke ©, M. Llorente, Lemar – Á. Correa, L. Suárez.


Náhradníci: Grbić – M. Dembélé, J. Giménez, H. Herrera, Kondogbia, Lodi, Torreira, Saúl, Félix, Vitolo, Vrsaljko.

Rozhodca: Lahoz – Villanueva, Fernández.

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Atlético Madrid síce vyhralo v novembri 2020 prvý vzájomný ligový zápas proti Barcelone v tejto sezóne 1:0, inak sa mu však proti Kataláncom v španielskej LaLige vôbec nedarí. Táto ligová výhra nad Barcelonou bola pre Atlético prvou od februára 2010. Medzi týmito dvomi výhrami Atlética odohrali tieto dva kluby proti sebe 20 ligových zápasov, z ktorých vyhrala Barcelona 14 a šesť sa skončilo nerozhodnými výsledkami. Na Camp Nou vyhralo Atlético v lige naposledy dokonca ešte vo februári 2006.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
24. 11. 2018: Atlético Madrid – Barcelona 1:1
6. 4. 2019: Barcelona – Atlético Madrid 2:0

  1. 12. 2019: Atlético Madrid – Barcelona 0:1
  2. 6. 2020: Barcelona – Atlético Madrid 2:2
  3. 11. 2020: Atlético Madrid – Barcelona 1:0



Atlético Madrid

Atlético odohralo skvelú prvú polovicu ligovej sezóny, v tej druhej ale početnými zaváhaniami stratilo už pomerne slušný náskok a do tohto zápasu ide ako líder španielskej LaLigy, ktorý má však pred dvojicou Real Madrid – Barcelona už len dvojbodový náskok. Z posledných 13 ligových zápasov vyhralo Atlético len 6, kvôli čomu sa jeho náskok na čele tabuľky v podstate každé kolo zmenšoval. Atlético má po Barcelone druhý najproduktívnejší útok súťaže (61 strelených gólov), čomu výrazne pomohol hlavne príchod Luisa Suáreza práve z Barcelony (19 gólov). Okrem toho majú Madridčania najlepšiu obranu (22 inkasovaných gólov za 34 zápasov). V tabuľke zápasov vonku sú na treťom mieste, z posledných piatich ligových súbojov na cudzích ihriskách ale vyhrali jediný.

Posledných 5 ligových zápasov:
Betis – Atlético Madrid 1:1
Atlético Madrid – Eibar 5:0
Atlético Madrid – Huesca 2:0
Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2:1
Elche – Atlético Madrid 0:1

Nebude hrať:

  • Renan Lodi (svalové zranenie)



FC Barcelona

Katalánci sa v tomto kalendárnom roku rozohrali do skvelej formy a po rozpačitom úvode sezóny sa i vďaka zaváhaniam svojich konkurentov vrátili do boja o titul. Pred týmto súbojom strácali z tretieho miesta tabuľky na prvé Atlético len dva body a za druhým Realom Madrid zaostávali len o skóre. Prípadnou dnešnou výhrou sa tak Barcelona môže dostať do čela tabuľky. Rovnakú možnosť mala už v priebehu minulého týždňa, doma však nezvládla zápas s Granadou a prehrala 1:2, čo bola len jej druhá ligová prehra v roku 2021. Barcelončania majú najproduktívnejší útok ligy (80 strelených gólov), ktorý vedie najlepší strelec súťaže Lionel Messi (28 gólov). V tabuľke zápasov doma je Barcelona na treťom mieste.

Posledných 5 ligových zápasov:
Real Madrid – Barcelona 2:1
Barcelona – Getafe 5:2
Villarreal – Barcelona 1:2
Barcelona – Granada 1:2
Valencia – Barcelona 2:3

Otázny štart:

  • Philippe Coutinho (zranenie kolena)
  • Anssumane Fati (zranenie kolena)

Vitajte pri on-line prenose z kľúčového zápasu v boji o španielsky titul medzi FC Barcelonou a Atléticom Madrid. Stretnutie 35. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:15.

FC Barcelona

FC Barcelona

  • ter Stegen
  • Mingueza (46. R. Araújo)
  • Piqué
  • Lenglet
  • S. Busquets (32. Moriba)
  • Dest (75. O. Dembèlé)
  • F. de Jong
  • Pedri (75. Roberto)
  • Alba
  • Messi (C)
  • Griezmann
Atlético Madrid

Atlético Madrid

  • Oblak
  • Trippier
  • Savić
  • Felipe
  • Hermoso
  • Carrasco
  • Koke (C)
  • M. Llorente
  • Lemar (13. Saúl
  • 67. Félix)
  • Á. Correa (73. Kondogbia)
  • L. Suárez