Šípky - 07.05.2021 22:30

Premier League 2021: Skvelé výkony van Gerwena a Andersona. Holanďan vedie tabuľku

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Posledný hrací deň tohto týždňa bol na programe v šípkarskej Premier League. Dnešné zápasy nepriniesli žiaden nerozhodný výsledok, no výkony ako za starých dobrých čias podali Michael van Gerwen a Gary Anderson. Práve Holanďan je po dnešku osamoteným lídrom tabuľky.

Na úvod večera sa pred terč postavili Jose De Sousa a Peter Wright. Škót bol aj v dnešnom zápase s najväčšou pravdepodobnosťou limitovaný zdravotnými problémami s pravým ramenom, čo sa odzrkadlilo na jeho výkone. S Portugalčanom prehral vysoko 1:8 a naďalej zostáva na poslednej priečke v tabuľke. Svoj starý dobrý výkon predviedol v druhom zápase dvanásteho kola Michael van Gerwen. Bývalá svetová jednotka nedala šancu Jamesovi Wadeovi napriek tomu, že Angličan ukončil súboj s priemerom viac ako 110 bodov na tri šípky.

Nasledoval walesko-anglický súboj Jonnyho Claytona s Nathanom Aspinallom. V dramatickom dueli s viacerými nepresnosťami sa napokon z víťazstva tešil prvý menovaný, ktorý získal cenné dva body v boji o postup. Posledným zápasom večera bol stret Garyho Andersona s Dimitrim van den Berghom, pričom to boli opäť krásne šípky z oboch strán. Takmer bezchybný výkon však podal škótsky reprezentant, ktorého dva body dostali opäť do hry o postup do semifinále. Posledné štyri kolá skupinovej fázy sú na programe 24. - 27. mája aj s prítomnosťou divákov.

Premier League 2021, výsledky 12. kola:
Jose De Sousa (Por.) - Peter Wright (Škót.) 8:1
Michael van Gerwen (Hol.) - James Wade (Ang.) 8:3
Jonny Clayton (Wal.) - Nathan Aspinall 8:6
Gary Anderson (Škót.) - Dimitri van den Bergh (Belg.) 8:4

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora