foto: Igor Mukhin, Wikimedia

Veroniku Nikulšinovú zatkli v piatok v Moskve.

Členku ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, Veroniku Nikulšinovú, zatkli v piatok v Moskve. Ruskej štátnej tlačovej agentúre RIA Novosti to povedal jej právny zástupca a potvrdila to aj samotná aktivistka. 

Nikulšinovú podľa slov jej právnika obvinili z neuposlúchnutia výziev polície. „Veroniku predviedli na políciu,“ dodal právnik.

Samotná aktivistka podľa medializovaných správ tvrdí, že jej zadržanie súvisí s natáčaním filmu, ktoré mala na piatok naplánované. Úrady sa podľa Nikulšinovej slov zrejme domnievali, že plánuje nejaký politický protest.

V Moskve sa zároveň v piatok konala generálna skúška na vojenskú prehliadku, ktorá sa bude konať v nedeľu na počesť 76. výročia konca druhej svetovej vojny.

Pokuta za dúhové vlajky

Agentúra DPA pripomína, že Nikulšinovej a jednej ďalšej aktivistke z Pussy Riot len pred polrokom udelili ruské úrady pokutu za, že na viacerých vládnych budovách vztýčili dúhové vlajky, známe ako symbol LGBTI komunity. Aktivistkám Mariji Aľochinovej a Nikulšinovej udelili vtedy okresné súdy pokuty vo výške v prepočte 166 a 111 eur.

Uložiť článok

Najnovšie články