Postaviť šesť gigafabrík s najnovšími a drahými technológiami v rôznych častiach Európy je veľké sústo aj pre takú etablovanú spoločnosť, akou je Volkswagen Group.

Na snímke zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia a.s. odchádzajú z práce po obnovení výroby v Bratislave 20. apríla 2020. Bratislavský Volkswagen od pondelka po niekoľkotýždňovej prestávke čiastočne obnovil výrobu automobilov. Bratislavský závod rozbehol v jednozmennej prevádzke za prísnych opatrení jeden zo segmentov vyrábajúcich SUV vozidlá. Firma prerušila výrobu 17. marca 2020 pre aktuálnu krízovú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom. Automobilka sa rozhodla prerušiť výrobu aj z
Neprehliadnite

Pauza Volkswagenu v Bratislave potrvá dlhšie. Vyrábať by sa nemalo ani budúci týždeň

Práve preto šéf koncernu Herbert Diess najnovšie oznámil, že na tento projekt budú potrebné aj externé zdroje a nové partnerstvá.

Hľadanie peňazí

V hre podľa slov šéfa môže byť aj možnosť hľadať finančné prostriedky na burze novým úpisom akcií koncernu alebo jeho častí. „Hľadáme partnerstvá,“ povedal analytikom po oznámení hospodárskych výsledkov za prvý štvrťrok, ktoré pozitívne prekvapili.

Herbert Diess, predseda predstavenstva koncernu Volkswagen Group
Zdroj: Getty Images
Herbert Diess, predseda predstavenstva koncernu Volkswagen Group

A hoci koncern chce šliapnuť na plyn a hospodárenie výrazne zlepšiť, ak sa mu nepodarí vyriešiť problém s dodávkami polovodičových komponentov, v ďalšom období to nebude mať vôbec jednoduché.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa