Štvrtok, 28. marec 2024

Zvolen neprehral v sezóne viac ako dvakrát za sebou, nezlomili ho ani zranenia lídrov, do partie zapadla aj upratovačka

Michal Bruner Michal Bruner 07.05.2021
TASR - Jan Kroslak

Tréner Popradu Peter Mikula po finálovom zápase hokejovej extraligy  vyhlásil, že titul nezískal lepší tím. Zvolenčania mali viacero momentov, v ktorých svojho súpera predčili. Tieto elementy im nakoniec priniesli zlaté medaily, hoci aj samotní hráči novopečeného majstra unisono vyhlásili, že cesta k nemu bola nesmierne ťažká.

Darček prezidentovi k narodeninám

Prvý mužský titul mohol osláviť Jozef Tibenský. Vo finálovej sérii zaznamenal asistenciu, ale jeho úlohy v tíme boli iné. Je to výborný pocit. Každý sme sa o to zaslúžili. Obetovali sme tomu veľa. Náš prezident mal navyše narodeniny, takže takto to bolo napísané v knihe života, vyšlo to parádne,povedal pre náš web.

Zvolenskí hokejisti postavili základný kameň k titulu domácimi víťazstvami v prvých dvoch zápasoch. Po triumfe v treťom pod Tatrami si už  boli istí, že im titul neujde. Neprehrali sme viac ako dva zápasy po sebe v celej sezóne. Charakter a sila tímu bola podporená výborným brankárom. Aj bez kľúčových hráčov sme dokázali zaplátať dieru mladšími, toto nemajú všetky tímy. A vedeli sme, že nemôžeme prehrať trikrát po sebe. Vedeli sme, že ak sa to nikomu nepodarilo v základnej časti, tak neexistuje, aby to zrazu niekto dokázal v play off,” dodal Tibenský.

archív Jozef Tibenský

K zubárovi až po kariére

Bratislavský rodák si play off užil viac, ako čakal. Po zranení Zuzina a neskôr Puliša ho tréneri posunuli do prvého útoku. Jeho úlohou bolo robiť si poctivo defenzívnu prácu, veľakrát išiel v striedaniach na doraz. V celej sezóne som nemal toľko času na ľade, ale na som tu. Svoju úlohu v tíme som prijal. Ale viacerí sme zaskočili sme zranených, v tom bola naša sila. My sme boli skvelá partia aj mimo ľadu. A áno, užil som si play off, aj keď som niekedy nevládal.

Pri tejto vete vybuchol Tibenský do smiechu a to napriek tomu, že jeho úsmev je poznačený typickou hokejovou chybičkou krásy. Chýba mu niekoľko predných zubov, ale zubára sa ešte nechystá navštíviť. Ja mám zuby mám spravené, ale iba nasadzovacie. Týmto pozdravujem môjho zubára (smiech). Ale dám si ich urobiť až po kariére,” vysvetlil.

archív Jozef Tibenský

Skvelá partia

Hokejisti Zvolena neboli vo finále žiadnym nováčikom. Titul majstra Slovenska získali dvakrát, štyrikrát vo finále neuspeli. Prvý vavrín si pripísali na začiatku dvadsiateho storočia, ďalší si pripísali a dvanásť rokov neskôr. Pri oboch úspechoch stál terajší tréner Popradu Peter Mikula, ktorý mužstvo pred ôsmimi rokmi dokonca viedol.

Druhý titul za Rytierov vybojoval obranca Peter Hraško, ktorý vyzdvihol zomknutosť hráčov počas celej sezóny. Odchovanec klubu pochválil aj finálového súpera. Každý zápas bol veľmi ťažký. My sme dali viac gólov, preto sme vyhrali, ale ani Poprad sa nemusí hanbiť. Navyše jeho hráči hrali so zranením. Ale na druhej strane, aj my sme mali takých.”

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Tagy:

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera