Najsledovanejší spor súčasnosti pokračuje. V americkej Kalifornii proti sebe stoja Apple a jeden z najväčších hráčov na trhu s videohrami Epic Games, ktorý stojí za populárnou hrou Fortnite. Obe spoločnosti sa vzájomne žalujú na súdoch po celom svete. Dôvodom sú najmä neprimerané poplatky. Epic tvrdí, že marža z Appstore pre Apple predstavuje závratných 80 percent. Dohra sporu sa môže prejaviť aj na cene appiek, ktoré Slováci v Appstore budú platiť.

LOS ANGELES, CA - JUNE 12:  Game enthusiasts and industry personnel visit the 'Fortnite' exhibit during the Electronic Entertainment Expo E3 at the Los Angeles Convention Center on June 12, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Neprehliadnite

Apple bojuje s Fortnite o budúcnosť poplatkov za Appstore

Vopred pripravený plán

Aj keď Apple pozná pravdepodobne každý a ide o najväčšiu spoločnosť na svete, obrovskú finančnú silu má aj Epic Games. „Epic Games je skutočne perspektívna firma. Fortnite je jedna z najhodnotnejších hier a dokáže generovať výborný cahflow,“ vysvetľuje portfólio manažér spoločnosti Wealth Effect Management Alex Chizganov. Fortnite je dostupná na stiahnutie v Appstore a za každý nákup v appke si Apple účtuje províziu až do výšky 30 percent. Fortnite tento spôsob platby obišiel, keď umožnil používateľom nakupovať priamo v aplikácii a Apple z rovnice odstránil.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa