Plénum Národnej rady (NR) SR odmietlo vo štvrtok viaceré novely zákonov z dielne ĽSNS. Poslanci nepodporili návrh ústavného zákona, ktorým chcela ĽSNS vytvoriť ,,ústavné predpoklady pre obnovenie zvrchovanosti (suverenity) SR". Tú podľa strany štát stratil po vstupe do Európskej únie v roku 2004.

Plénum zároveň odmietlo návrh, ktorým chceli poslanci ĽSNS zabezpečiť povinné zverejňovanie poradovníkov čakateľov na umiestnenie v zariadeniach sociálnych služieb. Prijatá nebola ani novela zákona z ich dielne, ktorou chceli stanoviť limity na výdavky pre obstaranie a prenájom osobných automobilov pre všetky subjekty verejnej správy a pre všetky organizácie zriadené alebo založené subjektmi verejnej správy.

Na snímke podpredseda NRSR Juraj Šeliga (Za ľudí) počas 27. schôdze parlamentu, na ktorej sa rokuje o programovom vyhlásení vlády SR v Bratislave 30. apríla 2021. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Smer-SD hovorí, že J. Šeliga vlastní dva lukratívne byty, ten to odmieta

Poslanci ĽSNS neuspeli ani s novelou zákona o dobrovoľných dražbách. Cieľom návrhu mala byť podľa strany ochrana vlastníkov bytov pred dražbami a exekúciami ich nehnuteľného majetku. Argumentovali aj ekonomickou krízou spôsobnou pandemickými opatreniami.