Petržalka zriadila päť kontaktných miest na asistované sčítanie obyvateľov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pomoc koronavírus scítanie asistovanie
Foto: Ilustračné, Getty Images

Bratislavská Petržalka zriadila päť kontaktných miest na asistované sčítanie obyvateľov. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková.

Petržalka pripravila v súvislosti s asistovaným sčítaním obyvateľov domov a bytov 2021, ktoré sa koná od 3. mája do 13. júna, kontaktné miesta, kam môžu prísť obyvatelia osobne, ak potrebujú pomoc,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že najväčšia mestská časť dokáže získať vďaka sčítaniu až 2,5 milióna eur navyše na svoj rozvoj.

Petržalka vyčlenila aj pracovníkov, ktorí na požiadanie navštívia domácnosť záujemcu o sčítanie. Obyvatelia, ktorí majú záujem o asistenciu pri sčítaní v domácnosti, môžu kontaktovať mestskú časť na čísle 0947 487 777.

Kontaktné miesta sú od pondelka zriadené na petržalskom úrade v Technopole a v štyroch pobočkách miestnej knižnice na Vyšehradskej, Haanovej, Vavilovovej ulici a v Dome kultúry Zrkadlový háj,“ spresnila Halašková. Aj vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu odporúča samospráva termín stretnutia dohodnúť vopred telefonicky na konkrétnom kontaktnom mieste.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mária Halašková