neprihlásený Štvrtok, 18. apríla 2024, dnes má meniny Valér
Fiasko Orange TV pokračuje, ruší kanály Orange Sport

Značky: TVOrangeSlovensko

DSL.sk, 5.5.2021


V televíznej službe druhého najväčšieho telekomunikačného operátora Orange po oznámení ukončenia predaja služby cez satelit prichádza k ďalšej podstatnej zmene, keď operátor ruší vlastné športové kanály Orange Sport.

Orange to oznámil na konci apríla a pokúsil sa na oznámenie využiť oznámenie vzniku futbalovej Super ligy a prípadne budúcich zmien v Lige majstrov. "V čase oznámenia veľkých zmien vo futbalových súťažiach v Európe, prichádzame aj my s informáciou o zmenách vo vysielaní športového obsahu na Orange TV," začína totiž svoje oznámenie.

Orange oznámil svoje zmeny ale až niekoľko dní po tom, ako projekt Super ligy skončil aspoň zatiaľ neúspechom a odskočila od neho väčšina zakladajúcich klubov.

Orange zruší kanály Orange Sport a Orange Sport 2 až 4 na konci júna. Zákazníkov niektorých služieb bude Orange čiastočne kompenzovať, napríklad balík Orange Šport bude od júna do augusta bezplatný a od júla pribudnú do balíka stanice Nova Sport 1 a 2 a Arena Sport 1 a 2.

Orange sa pokúsil zlepšiť svoju pozíciu na trhu s televíznymi službami v lete 2018. Spoločnosť poskytovala dovtedy službu len cez svoje siete a prípadne cez Internet, pre pokrytie všetkých obyvateľov tak spustila satelitnú službu.

Veľkým lákadlom mali byť získané exkluzívne práva na najatraktívnejšiu futbalovú klubovú súťaž, Ligu majstrov, a spoločnosť zároveň vytvorila športové kanály Orange Sport. Krok bol ale veľmi kontroverzný, keď Orange mal len desiatky tisícov zákazníkov a veľká väčšina obyvateľov tak prišla o túto súťaž.

Služba ale podľa celkového zverejňovaného počtu zákazníkov nebola výrazne úspešná, keď sa minimálne v prvom roku zverejňovaný počet zákazníkov služby zvyšoval len veľmi pomaly.

Po ukončení predaja satelitnej služby od začiatku februára je zatiaľ služba Orange TV existujúcim zákazníkom satelitnej služby poskytovaná naďalej. Novým zákazníkom predáva operátor Orange TV cez kábel a cez Internet, pričom podľa informácií operátora zo začiatku roka prístup k službe cez kábel má viac ako 1.3 milióna domácností. Na Slovensku sú podľa typu približne 2 milióny domácností.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Pôsobivého dvojnohého robota Atlas nahradí úplne nová elektrická verzia
O2 spustilo predaj na diaľku. Namiesto eID sa fotí tvár a občiansky, nedá sa objednať eSIM ani predplatenka
Klon populárnej databázy Redis od Linux Foundation k dispozícii v prvej verzii
Helikoptéra na Marse bude zbierať dáta aj po strate komunikácie so Zemou
Vývoj pôsobivého dvojnohého robota prekvapivo končí
Spustená výrobca QLC flash pamäte s viac ako 200 vrstvami
Batérie vyhodené z vesmírnej ISS neočakávane nezhoreli a poškodili dom v USA
Sprístupnená beta verzia Ubuntu 24.04 LTS
Nový CPU Apple M4 majú dostať všetky Macy, s výnimkou najvyšších najneskôr do jari
Samsung sa v predaji smartfónov vrátil pred Apple


Diskusia:
                               
 

Po novom bude ligu majstrov vysielat TV Zemplin. Maju podobne velku zakaznicku zakladnu.
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Fiasko ako SNP 1 a SNP 2.
Odpovedať Známka: -2.9 Hodnotiť:
 

24987
Odpovedať Známka: -8.2 Hodnotiť:
 

Pokiaľ ponúknu ako kompenzáciu dychovky, situácia sa stabilizuje.
Odpovedať Známka: 8.3 Hodnotiť:
 

Že niekto získa exkluzívne práva na Ligu majstrov ani zďaleka neznamená, že si môže dovoliť priekazne exkluzívne i dychovky.
Odpovedať Známka: 1.6 Hodnotiť:
 

Aj s orangemailom to ide dole vodou, od vcera sa mi maily stahuju do Outlooku cez POP3 s casovou znackou 4.1 a dnes 5.1. a o hodinu dozadu je posunuty aj cas v prijatych mailoch oproti aktualnemu. Co za material tu ostava, vsetko zdrha prec? Uz ani server im nikto nenastavi? Cista bieda.
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Očividne Liga majstrov nie je na Slovensku zas až tak zaujímavá ako by si človek z UK, ES, IT, FR myslel.
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

Veď preto sa obráti na priezkumnú agentúru. Renomovanú. Priekazne z UK, ES, IT či FR.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Jedli ste veľa kaviáru a neplodili ste a tu je výsledok!
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

Mudrosraci a pan S nedopraju ubohym osamelym matkam s detmi viac penazi! Co na tom ze to stoji 2 miliardy. Bude dobre. Pre romov s kopec detmi.
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

pan S je syntaxerror?
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Sulík je syntaxerror
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ja ti neviem, procko spominal Sorosa
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Ak je odstahovanych 300k prec, daco robit treba. Ak sa to naviaze na dochadzku do skoly a nedajboze vysledky v skole, mohlo by to byt aj motivujuce. Netreba vsetko vyvozit do dubaja, minimalne sa podpori spotreba tu na slovensku.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Podpora spotreby zdrazovanim. To je Trnavska ekonomicka skola?
Odpovedať Hodnotiť:
 

Si sa asi nesustredil. Peniazmi ktore sa minu na slovensku a nevyvezu do dubaja.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Tie peniaze by sa minuli na Slovensku aj v pripade, ze by ich stat pod hrozbou nasilia nezobral pracujucim a zivnostnikom. Ti ich do Dubaja nevyvazaju tiez.

Odpovedať Hodnotiť:
 

Ked 1/2 naroda zije v dosahu zahranicia. A este si aj znacna cast slovenska zvykla objednavat online...s tym nevyvozom to nebude az tak horuce.
Odpovedať Hodnotiť:
 

> Ak sa to naviaze na dochadzku do skoly a nedajboze vysledky v skole, mohlo by to byt aj motivujuce.

Neboj sa, Bihariova a Procko s Polakom by ti vysvetlili, ake je to diskriminacne voci marginalizovanym komunitam a ze ti bieli rasisti a fasisti nic chudacikom nedopraju a ako lusknutim prsta nic naviazane na vysledky v skole nebude.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ak by sa tie peniaze pouzili len na mnozenie v bezutesnych osadach, bola by to rovnaka blbost ako peniaze pre afriku, kde o 15 rokov z toho mame migrantov v europe. Treba zdanit vynosy z drzby cennych papierov a podporit strednu triedu ktora tvori hodnoty.
Zaujimalo by ma ci zrusia podporu pre 40 upratovaciek ktore zatajili prijem, ked vedeli dat pokutu muzovi ktory vykladal tovar vlastnej zene v obchode.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Kazdy robi prezentacie rieseni, ked to ale ide do sra.... tak zodpovednost zobrat nema kto.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Vynosy z drzby cennych papierov neexistuju; vynos z cennych papierov existuje az ked cenny papier predas a ten je zdaneny klasickou danou z prijmu. Danova strata (nie kazdy cenny papier totiz zarobi) sa narokovat neda, takze uz tu sa investicie znevyhodnuju, stat si takto vybera hrozienka z kolaca, ale riziko na seba neprevezme, to nech si robi danovy rezident.

A nemyl sa, to co vacsina povazuje za strednu triedu nie je stredna trieda. Pokial zijes z vyplaty a pracujes pre niekoho ineho (t.j. si zamestnanec), nie si stredna trieda.

No a to o tvorbe hodnot, to uz znie ako z knih o pracujucej triede, nadhodnote a triednom utlaku. To uz aj na Slovensku su progresivci nalavo od sudruha Blahu?
Odpovedať Hodnotiť:
 

Vola sa to dividenda.
Stredna trieda existuje ale sa stencuje.
Tvorba hodnot existuje, nie kazdy ich tvori rovnakou mierou. Utlak je realny, v pricipe kazdy sa snazi odrbat kazdeho. Este mi povies ze to po revolucii mohol dat kazdy kto chcel. Takze triedy existuju.

https://peniazesucas.sk/ zdanovanie-prijmov-z-cennych-papierov/
Odpovedať Hodnotiť:
 

Dividenda je nieco; nie z drzby cennych papierov. Dan z dividendy existuje (momentalne 7%) a co vela ludi nechape, je to dvojite zdanenie - pretoze tie peniaze uz raz zdanene boli, ked firma zaplatila dan z prijmu (dividenda je zo zisku PO zdaneni). Pre porovnanie: ked zamestnancom davas vyplatu, tak je to danovy naklad a dan z prijmu plati len zamestnanec. Pri dividende plati dan z prijmu firma a zaroven aj prijimatel dividendy.

Ja som nepisal ze neexistuje, ani ze sa nestencuje. Ale to, ze pikolik v shared service centre nie je stredna trieda, ani ked robi kancelarsku pracu.

Rovnako som nepisal ani to, ze triedy neexistuju. Ale utlak, resp. prechod do strednej triedy je o tom, ako si veci uvedomis v hlave. Je to stav mysle. Ked chces jednoduchy job 9-17 a potom sediet pred telkou, nikdy stredna trieda nebudes a mozes plakat o utlaku kolko len chces.
Odpovedať Hodnotiť:
 

V realite firma A odleje zisk do firmy B a dividenda pritecie z danoveho raja od firmy B, a koli dvojitemu zdaneniu sa tu nezdanuje.
Stredna trieda ma zdroje na vzdelanie potomkov a aspon replikaciu zivotneho standardu kde potomstvo nebyva v podnajmoch. Nie je za vodou a nemoze si dovolit fetovat ako pociatek, na fungovanie potrebuje tvorit hodnoty. Nefunguje na socialnych davkach ako zobrak pred kostolnymi dverami. A urcite to nie je stav mysle. A nesuvisi to s dlzkou pracovnej dobu. Upratovanie aj 20 hodin denne ta neposunie velmi.
Odpovedať Hodnotiť:
 

V realite ziadne dividendy nepotecu, pretoze je to najdrahsi mozny sposob, ako dostat peniaze z firmy.

V realite sa budu fakturovat nejake sluzby, ktore nie je mozne nakupovat na volnom trhu a teda si nahodia transferove nacenenie ake chcu a nikto nedokaze, ze to nie je fer cena (aka je fer cena pristupu ku google indexu? Alebo k facebook databaze? A sme doma...).

A stav mysle to je, pretoze rozdiel medzi rozmyslanim zamestnanca a aj zivnostnikom alebo jednoosobovou sro je priepastny. Ten druhy nema nic garantovane, musi sa snazit. Je to ako rozdiel medzi domacim zvieratom, ktore je pravidelne krmene a v suchu, akurat obcas ho gazda podoji alebo ostriha a divym zvieratom, ktore sa musi uzivit same.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Z firmy A odtecie zisk a nie dividendy tak ako si +- napisal. Stredna trieda je ekonomicky stav ktory ovplyvni aj stav mysle. Ak sa nenastavi system tak, ze sa neoplati byt sikovny, tak je to demotivujuce bez ohladu na formu ako zarabas peniaze. (Svedi) Na druhu stranu nesmie to byt privela tak, aby sa otvarali socialne noznice(usa). Stredna trieda robi stabilitu.
Odpovedať Hodnotiť:
 

To s tou strednou triedou je trocha zlozitejsie.

Nikdy sa poriadne nerozvinie, kym budeme kolonia / montovna / optimalizovat na "lacnu pracovnu silu". Vsetky zdroje ktore by na to boli potrebne odcerpaju kolonizatori.

Ale tak slusne, aby si to ti jednoduchsi neuvedomili. Podhodia im nejake kosticky, pohladkaju ego, ze aki su svetovi/mudri/vyspeli/vzdelani (je to zadarmo, tak preco nie), ale makat od vyplaty do vyplaty budu stale.
Odpovedať Hodnotiť:
 

ešteže nam bratia púštajú card share
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár