ZN.SK
očkovanie a sprievod senorov, proti COVID-19

Sprievod na očkovanie pre dôchodcu ako biznis, ponuky aj za 200 eur

Motivovanie a s tým spätý záujem ľudí o očkovanie je na Slovensku na slabšej úrovni ako v iných krajinách. V iných krajinách dôležitosť….

Motivovanie a s tým spätý záujem ľudí o očkovanie je na Slovensku na slabšej úrovni ako v iných krajinách. V iných krajinách dôležitosť očkovania nie je nutné vysvetľovať ľuďom tak ako u nás. Na Slovensku však majú výrazný podiel moci pri rozhodovaní aj dezinformácie a politický (aj organizačný) chaos. Ten len dopĺňa celkovú neistotu verejnosti. Jedným z opatrení, ako docieliť lepšiu mieru očkovania je aj pomerne čerstvá novinka, ktorá umožňuje ponúknuť očkovanie aj sprievodcovi, ktorý sprevádza seniora. Odmena pre dôchodcu je aj 200 či 250 EUR, ponúkané formou inzerátu na internete.

očkovanie a sprievod senorov, proti COVID-19

Na inzertných portáloch sa dá kúpiť všeličo. Rôzna recesia, zábava, tu bola vždy. Napríklad včera aj čerstvý betón, čo stavebníkovi zvýšil zo stavby. Vraj je potrebné si poň prísť, nech nemusí krútiť miešačkou donekonečna. Lenže ponuky na sprevádzanie seniora na očkovanie s odmenou 200 eur sú reálne. Ešte pred pár dňami to boli ponuky bez udania odmeny, alebo bez odmeny, no takmer súčasne sa objavujú aj také, ktoré sľubujú odmenu 200 eur. A to nie je vôbec malý peniaz. Niektoré inzeráty sú zavesené dlhšie.

Inzerát ako sprievod na očkovanie

Jedna z ponúk to uvádza neagresívne a milo: „Dobrý deň, bude mi cťou spraviť sprievod seniorovi nad 70 rokov, ktorého by mohla moja ponuka zaujať a šiel by v následujúce dni na očkovanie vakcínou covid 19. Som mladý, milý a seriózny človek a ak je toto jedna z možností ako mať o 2 očkovaných ľudí viac, rád za tento sprievod ponúknem finančnú odmenu 200 eur. Ponuky na očkovanie / sprievod píšte, volajte, mailujte. Bratislavský, Trnavský prípadne Nitriansky a Trenčiansky kraj. Zaplatím, zaregistrujem, odveziem. Ďakujem pekne.“

očkovanie a sprievod senorov, proti COVID-19

Odmena 200 eur aj s odvozom a registráciou je zaujímavosť. Na druhej strane aj priestor na obchodovanie a sprostredkovanie očkovania za úhradu záujemcom. Podobne, ako sa to občas stáva aj v iných súvislostiach. Je totiž prekvapivé, že nestačia sociálne kontakty, výzvy na vlastnom Facebooku, kontakty medzi priateľmi a v rodine, aby si mladík zaistil očkovanie touto cestou. Siaha za hranice svojich kontaktov, topuje inzerát. Takýchto prípadov je hneď niekoľko. V prípade malých vlastných kontaktov a pre neistotu iných ostatných podmienok, kedy rezervačný systém a celá organizácia je spojená s mnohými nejasnosťami, je možno práve toto cestou pre ľudí, ktorí chcú ísť na istotu a vyhnúť sa nedorozumeniam a odchodu „s dlhým nosom“.

Z chaosu a popola sa rodí kšeftovanie

Nepodkopávame význam očkovania. Poukazujeme skôr na to, v akej hodnote sa pohybuje služba, ktorú niekto ohodnotí na 200 EUR a vlastne tým dáva verejnosti najavo, že očkovanie môže mať naozaj hodnotu. Prípadne premrštenú hodnotu. Dôležitosť očkovania si uvedomujeme. No rovnako vnímame informačný, politický a organizačný chaos vo všetkom, čo sa deje a čo je medializované a zaujímavejšie ako to, čo funguje. Vytvorený obraz o nefungujúcom štáte potom vytvára dojem nefungujúcej organizácie, klesá záujem o očkovanie a dezinformácie s hoaxami rastú na sile. To, že vláda musí usilovať o propagáciu očkovania má na svedomí práve nezvládnutá organizácia a politika. A samozrejme ktokoľvek na sociálnej sieti, kto nerozumie číslam a kladom očkovania pred zápormi a rozhodne sa podkopávať význam očkovania šírením upravenej matematiky, či neodborných názorov.

Najnovšie vláda pripravuje veľkú osvetovú kampaň, pretože tá doteraz nezabrala. Výrazne navýšené finančné prostriedky poputujú do reklamných agentúr, do televízneho vysielania a na štúdie. To, kde organizačne politici a úrady zlyhali, tak pomôže zalátať ďalší presun financií. Tie by sa za iných okolností hodili na inom mieste. Na druhej strane – nezaočkovaný národ je národom odkázaným na lockdowny, úmrtia, zdravotné riziká, zasahovanie do každej novej prichádzajúcej generácie (prirodzený prírastok a teda nevyzbrojený ochranou), kolabovanie vyčerpaného personálu a problém nie len pre Slovensko, ale aj pre zahraničie, tranzit a naše cestovanie inam… To sú oblasti, ktoré odporcovia nevnímajú ako dôležité, ba ich zámerne prehliadajú. Pochopiť ich by znamenalo oslabiť pôsobenie antivaxerov.

Viac na: https://www.bazos.sk

Mohlo by zaujímať tiež:

Roman

Roman
Autor článku s tematikou zábavy, televízie, alebo niektorých spoločenských problémov. Pochádza zo stredného Slovenska a na striedačku žije v Rakúsku.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu