Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ovocný páj s tapiokovými perlami a posýpkou

Ovocný páj s tapiokovými perlami a posýpkou

Čo nevidieť tu bude opäť sezóna všetkého možného ovocia, už sa nemôžem dočkať. Najvyšší čas minúť zásoby v mrazničke. A v akom koláči s prehľadom zmizne najviac ovocia? No predsa v american style ovocnom pie, po našom páji. Tento je však trochu iný ako moje predošlé.

  • Čas varenia 50 minút 175°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
260 g  hladká múka
125 g  maslo
15 g  práškový cukor
4 PL  ľadová voda
 štipka soli
 
NA NÁPLŇ
800 g  mrazené lesné ovocie
70 g  kryštálový cukor
1  Vanilínový cukor Dr. Oetker
80 ml  voda (ja som dala ovocný čaj)
1 bal.  Tapioca Pearls Dr. Oetker
 
NA POSÝPKU
1  Škoricový cukor Dr. Oetker
1  Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1 PL  kryštálový cukor
40 g  hladká múka
30 g  jemné ovsené vločky
40 g  maslo

Postup prípravy

Prvýkrát v živote som namiesto škrobu na zahustenie ovocia použila tapiokové perly. Pod názvom Tapioca Pearls ich vyrába napr. Dr. Oetker. Úprimne? Som nadšená! Koláčik je akýsi čírejší a chuťovo čistejší, no proste láska. Tento je z mrazeného lesného ovocia a na vrchu je namiesto vrstvy cesta božská chrumkavá škoricovo-karamelová posýpka.

Studené maslo nakrájame na malé kúsky a prstami ho vmiesime do ostatných surovín. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na veľký kruh. Vyložíme ním maslom jemne vymastenú nízku formu na tart. Rukami popritláčame okraje až po samý vrch formy. Popicháme vidličkou a dáme do chladničky.

Suroviny na posýpku zmiesime dokopy na hrudkovitú hmotu a dáme zachladiť.

Do hrnca nasypeme ovocie, pridáme cukor a vodu. Na slabej teplote zahrievame, kým ovocie nepustí tekutinu a nerozmrazí sa.  Odstavíme a vmiešame tapiokové perly. Necháme odstáť aspoň hodinu.

Perličky za ten čas trochu nabobtnajú a ovocná hmota mierne zhustne. Nalejeme ju priamo na cesto, koľko sa do formy zmestí. Na vrch prstami nadrobíme mrveničku.

Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 stupňov asi 50 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, aby sa ľahšie krájal. Pred podávaním však odporúčam jednotlivé porcie zohriať a podávať s vanilkovou zmrzlinou. Dobrota!

3. 5. 2021 22:29

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty