Len on Matovič!

Pomaly sa stáva pravidlom, že zakaždým, keď sa situácia upokojí a „hrozí nuda“, vstúpi na politickú scénu Igor Matovič sťaby deus ex machina a začne okolo seba metať hromy-blesky.

03.05.2021 20:00
debata (27)

Podozrivé ticho najprv koncom februára preťala správa, že vtedajší premiér vyjednal v Rusku nákup vakcíny Sputnik V, teraz niekoľkotýždňové mlčanie nového ministra financií ukončili jeho insitné návrhy na pomoc rodinám.

Kde nič, tu nič, žiadne analýzy, žiadne diskusie, v ktorých by zazneli argumenty pre a proti, len Igor Matovič strieľajúci bez rozmyslu odboku. Zvýšime DPH na 25 % a basta! Samozrejme, politika nie je len o nudnom omieľaní otrepaných fráz, ale aj o nastoľovaní tém. Jednoducho povedané – skúsení politici vedia, že ak chcú zaujať publikum, musia prísť s niečím novým.

Problém je však v tom, že Igor Matovič berie svoje nápady ako niečo také dokonalé, že sa jednoducho nemôže mýliť. A keď sa nemôže mýliť, nemožno o celej veci ani diskutovať. Každý, kto s ním nesúhlasí, je buď nejaký zapredanec, alebo chce „návrat mafie“.

Keď Matovič napíše, že „rodiny si mimoriadnu pomoc zaslúžia,“ tak nik proti tomu nemôže namietať. O forme pomoci však možno diskutovať. On však žiadnu oponentúru nepripúšťa: „Bez ohľadu na to, či sa to páči snobovi, ktorý si s pôžitkom rád vychutnáva kaviár. Bez ohľadu na to, či sa to páči zlodejovi, čo nikdy neplatil dane, ale býva v miliónovej vile.“

Demografická kríza sa vznáša nad nami, no slová ako vystrihnuté z propagandistickej brožúry z 50. rokov nepripúšťajú, že môže byť aj iné riešenie ako to, čo ponúka Matovič. Len on vie, čo je pre nás najlepšie, len on je záruka, že rodiny sa budú mať lepšie! K dokonalosti chýba už iba obrázok vypaseného buržuja s cigarou v ústach…

Mimochodom, vie niekto, keby budú odovzdané kľúče od prvého sociálneho bytu, ktorých sľuboval Kollár postaviť ročne 25-tisíc?

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #DPH #Igor Matovič