Prírodné oleje ako elixír zdravia a krásy pre vašu pleť

Mať krásnu, sviežu a žiariacu pleť bez vrások je snom každej ženy. Pre dosiahnutie takéhoto stavu pleti nestačí len snívať. Krásna pleť bez vrások je výsledkom každodennej starostlivosti a rutiny, ktorú by ste si mali čo najskôr osvojiť. Zapojte do vašej rutiny slivkový a baobabový olej a výsledok budete vidieť už o pár dní.

Ako pomáha slivkový olej

Každá žena, ktorá sa o seba stará, pozná jedinečné účinky prírodnej kozmetiky. Jedným z prípravkov pochádzajúcich z čistej prírody je slivkový olej. Dávajte si však pozor, kde olej kupujete a kto je jeho výrobcom. Istotu v kvalite predávaných produktov máte na stránkach internetového obchodu naureus. Slivkový olej z ich ponuky vám pomôže zlepšiť stav pleti bez toho, aby ste si na kožu dávali chemické prípravky, ktoré vyvolávajú alergie. Už pri prvom nanesení oleja na pokožku vás príjemne prekvapí podmanivá vôňa sliviek. Nielen vôňa je to, čo slivkový olej robí jedinečným prípravkom. Olej vyrobený zo sliviek okamžite hydratuje pokožku, ktorá je po jeho nanesení jemná ako zamat. Pravidelným používaním oleja sa zmiernia prejavy starnutia pleti, jemné vrásky sa eliminujú. To všetko sa deje vďaka bohatému obsahu vitamínov (E, B, B5) a mastných kyselín (kyselina olejová, kyselina linoleová). Slivkový olej je vhodný predovšetkým pre suchú pokožku a pre ľudí trpiacich ekzémami či psoriázou. Používať ho môžete aj ako zábal na suché a lámajúce sa vlasy. Slivkový olej je taktiež vhodný na masáž tváre alebo opuchnutých častí tela.

Ako pomáha baobabový olej

Baobabový olej na pleť pomáha zrelej pleti zjemniť prejavy starnutia a mladej pleti predchádzať tvorbe vrások. Olej sa vyrába zo stromov baobab, ktoré rastú v Afrike a na Madagaskare. Z plodov tohto stromu sa produkuje liečivý prášok a olej. Oleje vyrábané z baobabu sú plné látok, ktoré dokážu v tele udržať vodu a hydratovať pokožku na dlhú dobu. Baobabový olej okrem iného obsahuje horčík, pektín, vápnik a železo. Snáď žiadny iný prírodný olej neobsahuje toľko mastných kyselín ako baobabový, sú to napríklad kyselina linolová, kyselina palmitová, kyselina stearová, kyselina arachidonová a iné. Z vitamínov spomenieme všeliek vitamín C, ďalej E, D, A a betakarotén. Antioxidanty bohato zastúpené v oleji bránia útoku voľných radikálov na telo a pleť. Používaním baobabového oleja na pleť pocítite zjemnenie, zvláčnenie, hydratáciu, omladenie, zmiernia sa vám prejavy akné a začervenania pleti, zmiznú pigmentové škvrny a opäť spomenieme zjemnenie vrások. Olej sa do pokožky veľmi rýchlo absorbuje a nezanechá na pleti mastný film. Baobabový olej môžete používať na pokožku i na vlasy.

 

 

About the author