Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2021, 13:11
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Pes sa zatúlal na bežecké preteky a takmer prekonal svetový rekord Usaina Bolta. Video sa stalo hitom internetu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Organizátori pretekov mu namerali 10,5 sekundy, pričom v závere pes spomaľoval, aby sa pripojil k tempu vedúcej bežkyne.

V americkom štáte Utah sa prednedávnom konali bežecké preteky stredoškolákov. V priebehu atletického podujatia sa však omylom dostal na trať aj pes menom Holly, ktorý sa pripojil k bežcom. Psovi sa nielenže podarilo predbehnúť bežkyňu na vedúcej pozícii, ale dokonca takmer prekonal rekord Usaina Bolta, informuje Sportbible.

Stovku zvládol štvornohý bežec zabehnúť len o sekundu pomalšie ako niekdajší jamajský šprintér a deväťnásobný olympijský víťaz. Organizátori pretekov mu namerali 10,5 sekundy, pričom v závere pes spomaľoval, aby sa pripojil k tempu bežkyne Gracie Laneyovej, ktorá bola na čele.

Tesne pred cieľom Laneyová o psa takmer zakopla. Svetový rekord, ktorý sa psíkovi menom Holly takmer podarilo prekonať, je 9,58 sekundy. Bolt ho dosiahol na pretekoch v Berlíne ešte v roku 2009.

Domov
Zdieľať
Diskusia