Veľký tlak, ale... Chris Hemsworth má hlavnú rolu, tentoraz to nie je Thor

V Austrálii sa bude natáčať prequel k filmu Šialený Max. Bude sa volať Furioso a hlavné úlohy dostanú Američanka Anya Taylor-Joy a Austrálčan Chris Hemsworth.

20.04.2021 14:00
debata
zväčšiť Herec Chris Hemsworth ohlasuje svoj nový... Foto: SITA/AP, Mick Tsikas
Australia Film Mad Max Herec Chris Hemsworth ohlasuje svoj nový projekt, film Mad Max, 19. apríla 2021 v Sydney.

V kinách by snímka mala byť v roku 2023. Premiérka austrálskeho štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklianová povedala, že to bude najvýznamnejší film, aký kedy bol v Austrálii natočený.

Austrálčan Hemsworth považuje šancu zahrať si vo filme vo svojej vlasti za splnený sen. „Je to veľká česť. Veľký tlak, ale vzrušujúce, čo je určite motivujúca,“ povedal herec, známy napríklad z filmov o Thorovi.

Chris Hemsworth Čítajte viac Trénuje Chris Hemsworth svojho nástupcu na rolu Thora? Hlavné je, že to zostane v rodine

Herci a ďalší členovia filmového štábu budú príhodné miesta na natáčanie hľadať po celom Novom Južnom Walese. Prezrú si aj banícke mesto Broken Hill, ktorého okolie poskytlo kulisy už niekoľkých postapokalyptickým filmom.

Zatiaľ posledná snímka série Šialený Max: Bláznivá cesta, natočený roku 2015, vznikal prevažne v Namíbii, pretože krajina Nového Južného Walesu bola po mimosezónnych dažďoch príliš zelená a neposkytovala potrebnú scenériu.

zväčšiť Zľava: Producent Doug Mitchell, v pozadí herec... Foto: SITA/AP, Mick Tsikas
Australia Film Mad Max Zľava: Producent Doug Mitchell, v pozadí herec Chris Hemsworth a režisér George Miller na tlačovej konferencii k filmu Mad Max v Sydney.

Taylor-Joy, známa zo seriálu Dámsky gambit, v pripravovanom filme dostane úlohu Furiosy v mladšom vydaní. Vo Zbesilej ceste z roku 2015 ju stvárnila Charlize Theron.

Austrálsky režisér George Miller nakrútil prvý diel Šialeného Maxa v roku 1979 s Melom Gibsonom. Teraz povedal, že je rád, že bude môcť vďaka podpore federálnej vlády i vlády Nového Južného Walesu natáčať vo vlasti. „Mám priateľov, ktorí pracujú v Anglicku a museli natáčanie dvakrát aj trikrát prerušiť,“ povedal k súčasnej situácii filmárov ovplyvnenej pandémiou koronavírusu.

Millerovi sa páči, že úloha Austrálie vo filmovej brandži narastá vďaka tomu, ako sa dokázala s koronavírusom vysporiadať. V médiách sa jej už hovorí Aussiewood (vzor Hollywood). Agentúra AP píše, že mnoho hercov odišlo z Los Angeles a odobralo sa do Sydney.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Hemsworth #Austrália

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...