Tri moderné kúsky nábytku, ktoré robia domov

Rozmanitosť nábytku je dnes obrovská. Naše byty a domy bývajú často zmeskou staršieho a nového zariadenie. Niektoré nás sprevádzajú odjakživa a máme k nim vzťah, iné kúsky nás nadchli a kúpili sme si ich nové nedávno. Avšak nech máme doma akékoľvek množstvo nábytku, sú kúsky, ktoré k modernému bývaniu patria a nemali by nám chýbať. Nič ich totiž nedokáže nahradiť.

Ak by ste si mali zariadiť mikrobyt s minimom priestoru, do ktorého sa vám vojdú iba tri kúsky nábytku, ktoré by ste si vybrali? Nebudem vás trápiť a rovno vám poradím, čo v modernom interiéri nesmie chýbať, a to ani ak sa jedná o skutočne malinký byt. Sú to rozkladacia pohovka, moderný TV stolík a komoda. Prečo práve oni majú túto výsadu a prekonali v dôležitosti aj stoličky či stôl? Pretože si s nimi naozaj vystačíme. Bytu dodajú funkčnosť aj dizajn.

 

Rozkladacia pohovka na deň aj na noc

Zabudnite na veľké sedacie súpravy, a to hlavne v tom prípade, ak na nich plánujete spávať, alebo sú určené pre časté návštevy. Do malého bytu sa nevojdú, naviac ponúkajú prekvapivo menšiu spaciu časť než rozkladacie pohovky. Na veľkých rozkladacích sedacích súpravách býva naviac priestor pre spanie nevhodne riešený, nejde na ňom štandardne použiť napínacia plachta. Ak v rámci malého bytu chcete mať sedačku a posteľ ako all in one, je rozkladacia pohovka ideálnym riešením aj pre plnohodnotné spanie.

Veľmi moderným riešením sú pohovky Karup Design. Napriek svojmu minimalistickému vzhľadu vedia plnohodnotne ponúknuť funkcie sedenia, spánku, aj dennej relaxácie. Ale aj klasickejšie tvary pohoviek vás neoberú o miesto na pohodlný spánok. Hitom je tiež Karup Design pohovka zložená iba z rolovateľných matracov.

 

Televízne stolíky aj pre tých, čo sa medzi televíznych maniakov nepočítajú

Tieto praktické televízne stolíky a komody sú určené hlavne pre umiestnenie televízora, samozrejme plochého a veľkoplošného, alebo na umiestnenie pod TV, pokiaľ je televízor zavesený na stene. Pokiaľ ide o obľúbený dizajn, hitom sú TV stolíky retro. Kombinujú moderný prístup k riešeniu synergie medzi plochou obrazovkou televízoru a nábytkom, s retro prvkami. Tie sú veľkým hitom. Stolíky majú v retroštýle obvykle nohy či kovanie.

Tieto mini TV komody však využijete aj v prípade, že televízor nemáte vôbec. Sú praktické a svojou nízkou výškou veľmi efektné. Ide o skvele riešené úložné priestory, ktoré však nezaberajú príliš miesta a to nechávajú vzdušným. Presne to naše byty, hlavne tie menšie, potrebujú. Takže nenechajte sa odradiť tým, že sú primárne určené k LCD obrazovkám.

 

Komoda – jediná „skriňa“, ktorú naozaj potrebujeme

Komody sú najpraktickejším kúskom odkladacieho nábytku. Či už ponúkajú zásuvky, alebo skrinky, vždy prinášajú veľmi prehľadné odkladacie priestory. Sú veľmi praktické. Dokážu nahradiť takmer celú skriňu. Do komody uložíme všetko čo nosíme. Na veľké veci nepotrebujeme šatňu ani šatník. Stačí nám jednoduchý závesný vešiak.

Prečo je komoda tak obľúbenou? Dokáže udržovať v našich veciach prehľad, je úsporná pokiaľ ide o miesto aj veľmi skladná. Modernému interiéru naviac pristane.

Možná si ale vravíte, kde je stôl? A stoličky? Aj tu vám pomôže komoda a ďalší z trojice must have nábytku. Zabudnite na klasický konferenčný stôl či na stôl jedálenský. Urobte ich jednoducho tak, že ako nohy stolu použijete dve rovnaké komody a na vrch dáte stolnú dosku. Získate tak komody a stôl v jednom. Ušetríte miesto a komody dostanú ďalšiu funkciu. Takto vytvoríte konferenčný stolík aj jedálenský stôl. Ak však k sedeniu využijete pohovku, vystačíte si s konferenčným. Ten poslúži aj pre jedlo. Nič na tom nie je. Ruku na srdce, nejete na konferenčnom stolíku v obývacej izbe už teraz?

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login