Rusko sa kvôli odhaleniam z posledných dní nebude môcť uchádzať o dostavbu jadrovej elektrárne v ČR

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 06:24 • 2 min
Rusko sa kvôli odhaleniam z posledných dní nebude môcť uchádzať o dostavbu  jadrovej elektrárne v ČR

Spoločnosť z Ruska Rosatom sa nebude môcť uchádzať o tender na dostavbu českej jadrovej elektrárne Dukovany. Po rokovaní vlády to uviedol vicepremiér a minister priemyslu Kare Havlíček.

slovakia

left justify in out

S informáciou prišiel spravodajský portál novinky.cz. "Bezpečnostné posúdenie sa bude týkať len firiem z Francúzska, USA a Južnej Kórey. O firmách, ktoré sa budú môcť prihlásiť do tendra, rozhodne až budúca vláda. Bez bezpečnostného posúdenia však účasť v ňom nie je možná,“ uviedol minister po rokovaní vlády. 


Vylúčenie energetickej spoločnosti Rosatom prišlo v reakcii na zistenie českých tajných služieb, podľa ktorých sú za výbuchmi v muničných skladoch vo Vrběticiach v roku 2014 dvaja agenti ruskej rozviedky GRU.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Babiš nespája výbuchy vo Vrběticiach so štátnym terorizmom

 

"Rosatom bol vždy stúpencom poctivej trhovej súťaže, ktorá zákazníkovi zaručuje najlepšie technologické návrhy za najpríťažlivejšiu cenu," uviedla koroporácia Rosatom vo vyhlásení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies