StoryEditor

Iniciatíva na podporu nočného života pokračuje. „Óda na nočný život“ vzdáva hold klubovej kultúre

19.04.2021, 18:15
Autor:
TSTS
Spoločnosť Jägermeister pokračujem novými formami podpory nočného života.

Po úspešnej minuloročnej iniciatíve #Savethenight sa Jägermeister tento rok vracia s ďalšou časťou. Spotom „Óda na nočný život“ vzdáva hold noci a jej kultúrnemu významu.

Vo svojej iniciatíve #Savethenight pripravila spoločnosť Jägermeister niekoľko foriem dlhodobej podpory nočného života, ktorými podporí tých, ktorí zastupujú kultúrne prostredie komunity spojenej s nočným životom. V rámci podpory pokračuje platforma www.save-the-night.com, ku ktorej sa môže ktokoľvek pripojiť a rezervovať si online hovor so svojim obľúbeným umelcom, od hudobníkov, cez barmanov až po módnych návrhárov.

S filmom „Óda na nočný život“ pripomína Jägermeister divákom, prečo noc stojí za záchranu. Spot je v štýle postmodernej prezentácie. Pomocou rotujúcich obrázkov s ikonicky zobrazeným nočným životom rôznych dekád vyzýva k záchrane noci. Ako pocta klubovej kultúry rozpráva príbeh hudobníkov, pouličných umelcov a propagátorov poslednej módy, ktorí tvoria nočný život a ľudí, ktorí ho milujú.

Film je súčasťou celosvetovej iniciatívy #Savethenight od spoločnosti Jägermeister, ktorá bola zahájená v roku 2020 na podporu komunít nočného života po celom svete. Aby sa iniciatíva mohla dostať na ďalšiu úroveň, Jägermeister spolieha na vášeň priaznivcov nočného života. Pretože noc je viac než iba denná doba – je to miesto, kde začíname byť tým, kým sme. Noc je priestorom pre slobodu, zábavu, autenticitu, a práve preto je tak nevyhnutnou súčasťou spoločnosti a kultúry, a teraz i v budúcnosti stojí za záchranu.

„Pretože máme silné korene v kultúre nočného života, naším poslaním je ponúknuť dnes i v budúcnosti ten najlepší priebeh noci, a ďalej zlepšovať prostredie tohoto odvetvia,“ hovorí Wolfgang Moeller, globálny marketingový riaditeľ spoločnosti Mast-Jägermeister SE. „Chceme vrátiť ľuďom, ktorí umožňujú existenciu nočného života, to, čo im patrí. To je náš dlhodobý záväzok voči komunitám spojeným s nočným životom a jeho priaznivcom po celom svete.“ Vďaka iniciatíve #Savethenight podporila spoločnosť viac ako 1 500 umelcov, kreatívnych osôb a barmanov z viac ako 60 krajín.

Zapojili sa aj slovenskí umelci

Na Slovensku sa do iniciatívy #Savethenight zapojili umelci ako Dj EKG, Emika, Radikal Chef, Yaksha, Stano Harciník, Zayo, Lukáš Čabaj, Peter Marcina, Daor, Malalata, El Prcinho, Papyllon, či Fck them label a mnoho ďalších. Zúčastnili sa desiatok hodín online video sedení so svojimi fanúšikmi na platforme Save-the-night.com pod hlavičkou poradenstvo Meister, čím získali od značky Jägermeister finančnú podporu.

Dôležitý bol tiež projekt Save The DJs (Zachráňte DJov), vďaka ktorému boli podporovaní vybraní DJovia z celej zeme. Celkom sa projektu zúčastnilo viac ako 300 DJov zo Slovenska a Českej republiky a vytvorili DJ set špeciálne pre túto príležitosť. Iniciatíva #SaveTheNight zvyšuje povedomie o súčasnej situácii tisícok kreatívnych umelcov a ľudí, ktorým chýba možnosť ísť von a oslavovať príležitosti noci.

Vzhľadom k tomu, že nočný život je stále vážne ohrozený, a táto situácia koncom pandémie neskončí, iniciatíva #Savethenight je pripravená pokračovať s jasným posolstvom: „Spojme všetci svoje sily, aby sme zachránili noc.“

Jägermeister / #SAVETHENIGHT

Jägermeister / #SAVETHENIGHT

Jägermeister / #SAVETHENIGHT

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:59