ŠOKUJÚCI zážitok Borisa Valábika: Mučivé momenty pri záchrane dcérkinho života!

Zdieľať
Boris Valábik s dcérkou
Boris Valábik s dcérkou Foto: www.instagram.com

Bývalý slovenský hokejista Boris Valábik sa stal v priebehu posledných rokov hviezdou nielen v komentátorskom kresle, ale ako moderátor, či tvár najúspšnejšieho podcastu Boris a Brambor, kde mu sekunduje Marián Gáborík. Jeho hviezda stúpa čoraz vyššie aj preto je o rozhovory s ním obrovský záujem. Nedávno však sexy obranca prežil jeden z najhorších momentov pre každého rodiča. O desivom zážitku a nočnej more každého rodiča sa rozhovoril pre týždenník Život.

Valábik je od minulého leta ženatý s krásnou brunetkou Luckou, ktorá mu nedávno priviedla na svet dcérku Viktóriu. Pred nejakým časom si však prešli doslova peklom a prežili minúty strachu pri boji o život svojej milovanej princeznej. ako totiž exhokejista priznal, jedného dňa ich Viktória prestala dýchať. „Keď hovoríme o strachu, chcem povedať ľuďom, aby investovali do monitorov dychu pre deti. Tie najkvalitnejšie stoja asi sto eur, a hoci to nie je málo peňazí, nám to malinkú zachránilo. Stalo sa to asi pred tromi týždňami. Síce som o tom nechcel hovoriť, ale keď nad tým rozmýšľam, tak si myslím, že je fér povedať o svojej vlastnej skúsenosti. Stalo sa to v jedno bežné piatkové popoludnie. Bol som na poschodí a počul som pípať alarm. Keďže máme ten najkvalitnejší monitor na trhu, nemá falošné poplachy. Pípa len vtedy, keď malinkú vyberieme z postieľky a monitor zabudneme vypnúť. Manželka bola dole, tak som si myslel, že podložku nevypla a ide o planý poplach. Po chvíli som však počul, ako manželka v panike kričí: „Dýchaj, Viki, dýchaj! Preber sa!“ Asi po pol sekunde som bol dole,“ opísal šokujúci zážitok Valábik.

Našťastie si obaja zachovali chladnú hlavu a robili všetko pre záchranu ich dcérky. „Obaja sme sa snažili robiť všetko možné. Najskôr malú prevrátiť, pobúchať jemne po chrbátiku, polohovať, ale nič nefungovalo. Začala nám červenieť a okolo očiek a ústočiek modrať. Privinul som si ju k sebe a začal som jej dávať umelé dýchanie. Keď som ju držal v náručí, až sa mi podlomili kolená, pretože myšlienke, že ju nezachránim, že ju môžem stratiť, som sa neubránil. Zatiaľ čo som jej dával umelé dýchanie, a to sa už rozprávame o dlhom časovom úseku, ktorý si netrúfam odhadnúť, manželka volala na 112, kde nám poradili po tom všetkom, čo sme vyskúšali, dať malú na rovnú tvrdú podložku a začať s masážou srdca. Vtedy nám opäť začala dýchať,“ povedal o drsnom zážitku inak vždy silný chlap, ktorého len tak niečo nerozhodí. Bojovať o život svojho dieťatka je však iný príbeh a sympatický Boris sa zrejme rozhodol prehovoriť aj preto, aby medzi rodičov rozšíril osvetu o monitore dychu, ktorý sa v prvých mesiacoch javí ako nevyhnutný. Našťastie v tomto prípade dopadlo všetko dobre a Boris sa s manželkou tešia ako ich milovaná Viktória rastie ako z vody.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom