SME

Test Samsung Galaxy A72: byť dobrý niekedy nestačí

Dobrý smartfón, pri ktorom mohol Samsung trochu pridať.

Galaxy A72.Galaxy A72. (Zdroj: Samsung)

Hodnotenie

7 / 10

Samsung Galaxy A72

Páči sa nám:
pekný dizajn
90 Hz AMOLED displej
dobrý fotoaparát s teleobjektívom
5000 mAh batéria
Nepáči sa nám:
len priemerný hrubý výkon
bez 5G
Zhrnutie: Veľmi dobrý a cenovo dostupný smartfón, ktorý to ale nemá v súčasnej konkurencii veľmi jednoduché. Trh je totiž presýtený zaujímavými modelmi v cene do 500 eur.

Produkt na test poskytla spoločnosť Samsung

Prémiová séria smartfónov od Samsungu je výkonná, krásna, robí dokonalé fotografie, ale je aj poriadne drahá. S obmedzeným rozpočtom si nový Galaxy 21 Ultra nekúpite, no aj s tretinovým rozpočtom môžete odísť domov s dobrým smartfónom.

Galaxy A72 je nový cenovo dostupný smartfón strednej triedy, ktorý sa vzhľadom a funkciami podobá na výrazne drahšie modely. Je pekný, má vynikajúci displej a robí aj veľmi dobré fotografie.

Pre náročného hráča možno nemá dostatok výkonu a technologickému nadšencovi môže chýbať podpora mobilných sietí piatej generácie. Vyskúšali sme, či novinke Galaxy A72 chýbajú len drobnosti a je tak skutočne dobrým smartfónom s rozumnou cenou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dobrý veľký smartfón

Tohtoročná ponuka Samsungu je po dizajnovej stránke skoro dokonalá, ale v tomto smere sa snaží aj konkurencia a je v podstate ťažké nájsť podpriemerne pôsobiaci smartfón. Samsung vsadil na jednotný vzhľad naprieč celou ponukou a preto sa testovaný Galaxy A72 od drahších modelov až tak veľmi nelíši.

Kovový základný rám je doplnený o odolný plast s matnou povrchovou úpravou. Vzhľadovo pekné a na dotyk veľmi príjemné riešenie, vďaka ktorému smartfón pôsobí veľmi elegantne. Výrobca ho ponúka v štyroch farbách, pastelovej modrej, fialovej, bielej a nami testovanej čiernej.

Prečítajte si: Vyskúšali sme lacný 5G smartfón od Samsungu Čítajte 

Časť s fotoaparátom mierne vystupuje do priestoru, no ak smartfón dáte do obalu alebo puzdra (určite to odporúčame), tak sa hneď stratí. K dizajnu inak žiadne výhrady nemáme, je to dobre odvedená práca.

SkryťVypnúť reklamu

Trojicu hardvérových tlačidiel nájdete na obvyklej pravej strane, dole je USB C konektor (len vo verzii 2.0) a analógový zvukový konektor, ktorý poteší majiteľov káblových slúchadiel. Jediným rušivým elementom je tak predný fotoaparát, presnejšie jeho jasne viditeľná optika.

Pri ergonómii majte na pamäti veľkosť displeja. Je síce natiahnutý od okraja po okraj s tenkým rámčekom, no jeho 6,7-palcová uhlopriečka trochu komplikuje používanie v jednej ruke.

TIP: Pozrite si ďalšie odborné recenzie a cenu smratfónu Samsung Galaxy A72 v našej službe Recenzie.SME.sk.

Galaxy A72 našťastie nemá nezvykne z ruky vypadnúť a softvérová úprava myslí aj na situácie, keď máte k dispozícii len jednu ruku. Môžete si pritiahnuť klávesnicu k jednému kraju a potiahnutím palca po obrazovke zobrazíte panel oznámení.

SkryťVypnúť reklamu

Vynikajúci displej a výkon, ktorý stačí

Po týždni života so smartfónom sme nenarazili na žiadnu jeho vyslovene slabú stránku. Nemá síce úplne ten najvýkonnejší čip, no zážitok z používania je na veľmi dobrej úrovni, v mnohých smeroch porovnateľnej s výrazne drahšími modelmi.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C7W96 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu