O zatepľovanie domov majú ľudia stále záujem, rezort dopravy vyhlásil novú výzvu na získanie dotácií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Close up detail of plastered house wall with rigid styrofoam insulation. Modern technology, construction, renovation, energy saving, alternative for mineral wool, warm comfortable house concept.
Minimálna výška úspor energie bola stanovená na 30 percent, čo v praxi znamená, že mnohým ľuďom bude stačiť dom zatepliť. Foto: ilustračné, gettyimages.com

Ministerstvo dopravy a výstavby pre veľký záujem zo strany majiteľov rodinných domov vo štvrtok 15. apríla vyhlásilo ďalšiu, v poradí ôsmu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na zateplenie starších rodinných domov. Záujemcovia môžu získať príspevok do výšky 8 800 eur. Žiadosti bude možné podávať elektronicky od 18. mája do 30. júna 2021, alebo do naplnenia počtu 200 elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok.

„Považujem za dôležité podporovať ekologickejšie bývanie ľudí, ktoré má pozitívny vplyv na životné prostredie. Občania vďaka zatepleniu budú mať nižšie náklady na energie, zvýši sa tiež ich kvalita bývania,“ povedal minister dopravy a výstavby Andrej Doležal.

Ako informoval poradca ministra dopravy a výstavby pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf, podmienky poskytnutia príspevku sa nemenia. Všetky informácie, ako aj podmienky poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na novom webovom portáli www.byvajteusporne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DoležalIvan Rudolf
Firmy a inštitúcie MDV Ministerstvo dopravy a výstavby SR