V Sabinove začali s rekonštrukciou teplovodných rozvodov, práce vyjdú na takmer 1,5 milióna eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
voda, potrubie
Foto: ilustračné, Getty Images

V meste Sabinov začali práce na rozsiahlej rekonštrukcii teplovodných rozvodov. Práce sa týkajú úseku od kotolne na ulici Pod Švabľovkou k bytovým domom na uliciach Murgašova, 17. novembra a Ružová. Cena prác, ktoré sa realizujú v čase mimo vykurovacej sezóny, je viac ako 1,45 milióna eur bez DPH (1,74 milióna eur s DPH).

Investorom stavby je správcovská spoločnosť sabinovských domácností Sabyt, s.r.o., Sabinov, ktorá je tiež výrobcom a dodávateľom tepla a teplej úžitkovej vody. Zhotoviteľom prác je združenie Sabyt, Ekosvip-Serio, ktorého vedúcim členom je spoločnosť Eko Svip, s.r.o., Sabinov a členom spoločnosť Serio, s.r.o, Spišská Nová Ves.

Nové potrubia budú predizolované

Predmetom prác je výmena zastaraných a technicky nevyhovujúcich teplovodných potrubí za nové predizolované potrubia.

Výmena potrubia je realizovaná v existujúcich teplovodoch. Miesto rozkopávky sa uvedie do pôvodného stavu. Práce sa týkajú konkrétne domov na Murgašovej 2-13, 17. novembra 21-31, Ružovej 43-63 a napojenia ulice Kpt. Nálepku 1, 2, 11 ku kotolni na ulici Pod Švabľovkou 5.

„Stavba sa bude realizovať po jednotlivých etapách tak, aby od teplej vody bola odstavená len tá ulica, na ktorej bude prebiehať výmena potrubia,“ informuje sabinovská radnica na svojej webovej stránke.

Obyvateľov žiadajú o trpezlivosť

Cieľom projektu je podľa mesta zabezpečenie bezporuchovej, energeticky úspornej dodávky tepla a teplej úžitkovej vody na najbližšie desaťročia.

„Vzhľadom na nevyhnutnosť výkopových prác značného rozsahu chceme požiadať obyvateľov predmetných ulíc o ústretovosť a trpezlivosť pri realizácii tejto stavby, ktorá im prinesie úžitok v podobe stabilnej a kvalitnej dodávky tepla a teplej vody,“ dodala radnica.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať