Dortmundu gól tínedžera nestačil, Guardiola zlomil so City prekliatie

Pep Guardiola sa teší z gólu so svojimi zverencami.
Pep Guardiola sa teší z gólu so svojimi zverencami. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. apr 2021 o 23:26

V semifinále sa stretne s Parížom St. Germain.

Liga majstrov - štvrťfinále - odveta:

Borussia Dortmund - Manchester City 1:2 (1:0)

/prvý zápas 1:2/, postúpil Manchester City/

Góly: 15. Bellingham - 55. Mahrez (z 11 m), 75. Foden, ŽK: Bellingham (Dortmund), bez divákov.

Rozhodoval: Cerro Grande (Šp.)

Dortmund: Hitz - Morey (81. Tigges), Akanji, Hummels, Guerreiro - Dahoud, Can, Bellingham (80. Brandt) - Reus, Haaland, Knauff (68. Reyna)

Manchester City: Ederson - Zinčenko, Stones, Dias, Walker - Gündogan, Rodrigo, De Bruyne - Bernardo Silva, Foden, Mahrez (88. Sterling)

Pozrite si celý online prenos >>>

DORTMUND. V dortmundskom Signal Iduna Parku otvoril skóre v 15. minúte najmladší hráč na ihrisku Jude Bellingham, keď ťažil z dobrej práce Elinga Haalanda a zblokovanej strely Mahmouda Dahouda. 

Stal sa tak vo veku 17 rokov a 289 dní druhým najmladším hráčom v dejinách Ligy majstrov, ktorý skóroval vo vyraďovacej fáze súťaže.

Najmladším je stále Bojan Krkič, ktorý v drese FC Barcelona strelil gól Schalke 04 vo veku 17 rokov a 217 dní v apríli 2008.

Hostia potom boli aktívnejší a pripravili si viacero dobrých šancí, v zakončení ale zlyhali. Strelu kapitána Kevina De Bruyneho zastavilo brvno, Phil Foden zase z bezprostrednej blízkosti trafil nohy domáceho brankára.

Trím Pepa Guardiolu pokračoval v nastolenom trende aj v druhom dejstve. V 52. minúte mal aj šťastie, keď domáci Emre Can hlavou trafil vlastnú ruku v šestnástke a rozhodca po konzultácii s VAR nariadil penaltu.

Tú Mahrez bezpečne premenil a vyrovnal skóre na 1:1.

Borussiu mohol dostať opäť do vedenia v 69. minúte Matts Hummels, jeho hlavička po centri zo štandardnej situácie sa však len obtrela o hornú tyč.

Udrelo tak na druhej strane. Foden po signáli z rohu prudko napálil loptu, Hinz ju končekmi prstov stihol tečovať, ale od žrde sa odrazila do siete.

Borussia potom už nedokázala nájsť sily ani na vyrovnávajúci gól, a tak Manchester City pod vedením španielskeho trénera Pepa Guardiolu ukončil sériu troch vypadnutí vo štvrťfinále Ligy majstrov. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dortmundu gól tínedžera nestačil, Guardiola zlomil so City prekliatie