Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Döme končí s hokejom, šokoval nielen Slovan
Zdielať na

Döme končí s hokejom, šokoval nielen Slovan

Líder tímu opúšťa kabínu belasých

„V utorok po tréningu prišiel za mnou Robo s tým, že v Slovane končí. Šokoval nielen mňa, ale bolo vidno, že jeho rozhodnutie je definitívne,napriek tomu by som sa s ním ešte rád stretol a porozprával,“ povedal pre www.joj.sk tréner Róbert Pukalovič.

Svoje rozhodnutie oznámil Döme vedeniu včera, no zvažoval ho už dlhší čas. „Už po skončení sezóny a prejednával som to s mojou rodinou, ktorej sa chcem viac venovať. Neovplyvnil ma neúspech v play off, ani avizovaný odchod priateľa a spoluhráča Mira Laža,povedal pre www.joj.sk Róbert Döme. „Bol som s chlapcami z mužstva na jednom tréningu a určite sa s nimi ešte prídem rozlúčiť. Určite je to pre všetkých prekvapujúca informácia, ale nezomieram, iba končím s hokejom a verím, že ma vedenie tímu a najmä fanúšikovia pochopia. Nie je to pre mňa ľahké rozhodnutie, žijem hokejom profesionálne od šestnástich rokov. Dve sezóny v Slovane boli pre mňa nádherné a mimoriadne si cením najmä slovenský titul, ktorý sme získali pred rokom. Splnilo sa ním moje želanie.“

So Slovanom má Döme zmluvu platnú ešte na nasledujúcu sezónu. V drese HC Slovan Bratislava sa prekvapujúco objavil koncom septembra 2007, keď už predtým avizoval koniec hokejovej kariéry. Úspešný hokejista začínal v Senici, pokračoval v Skalici a Trenčíne, v 16 rokoch odišiel do zámoria, kde strávil osem rokov a v drese tímu NHL Pittsburgh Penguins odohral 53 zápasov s bilanciou 7 gólov a 7 asistencií. Po návrate do Európy pôsobil v Třinci, Kladne, Norimbergu, švédskych celkoch Södertälje a MODO Hockey, kde v roku 2007 oslavoval majstrovský titul. Ten si v nasledujúcej sezóne vybojoval aj na Slovensku v drese Slovana.