Šťastný opustil prípravný kemp, chýba aj brankár Belányi

Hokejista Andrej Šťastný v drese HK Nitra.
Hokejista Andrej Šťastný v drese HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|14. apr 2021 o 20:50 (aktualizované 15. apr 2021 o 15:45)

Obranca Mário Grman sa k tímu pripojí cez víkend.

Nominácia na tréningový kemp v Piešťanoch

Brankári: Denis Godla (HC Litvínov/ČR, 13/0), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 22/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR, 0/0), Marek Ďaloga (HC Dynamo Pardubice/ČR, 96/10), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva, 0/0), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta/Fin., 23/0), Martin Chovan (iClinic Bratislava Capitals, 15/2), Adam Jánošík (IK Oskarshamn/Švéd., 64/3), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 26/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 0/0)

Útočníci: Miloš Bubela (iClinic Bratislava Capitals, 13/2), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals, 40/3), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica, 0/0), Daniil Fominych (HK Levice/HK Nitra, 0/0), Adrián Holešinský (HK Nitra, 0/0), Michal Chovan (HK Košice, 14/2), Andrej Kollár (HK Nitra, 6/0), Patrik Lamper (HC 05 Banská Bystrica, 13/2), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL, 22/6), Miroslav Mucha (Lake Superior Stat Univ./USA, NCAA, 0/0), Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín, 0/0), Marek Tvrdoň (HK Nitra, 0/0)

PIEŠŤANY. V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie na úvodné štyri prípravné stretnutia pred majstrovstvami sveta nastali dve zmeny.

Útočníka HK Nitra Andreja Šťastného vyradilo z hry zranenie, a tak ho v prípravnom kempe v Piešťanoch nahradí klubový spoluhráč Marek Tvrdoň.

"Mne vyšla sezóna nad očakávanie. Pomohlo mi, že som sa vrátil do Nitry, kde boli viacerí chalani, s ktorými som predtým hrával. To mi pomohlo. Uvidíme, či presvedčím aj trénera," povedal Tvrdoň.

Belányi musel zostať doma 

Pôvodne bol v nominácii aj brankár Filip Belányi z Banskej Bystrice, ale ten napokon zostal doma, pretože bol v kontakte s nakazenou osobou na Covid-19.

Tréner Craig Ramsay mal vo štvrtok na zraze k dispozícii dvoch brankárov, siedmich obrancov a dvanástich útočníkov. Obranca Mário Grman, ktorý pôsobí vo fínskom klube SaiPa, sa k tímu pripojí cez víkend.

Nováčikmi v kempe sú Martin Bučko, Martin Faško-Rudáš, ktorí minulý týždeň absolvovali dobrovoľný tréningový kemp, a tiež Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš, Daniil Fominych, Marek Tvrdoň, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha.

Začnú proti Lotyšom 

Jedným z najskúsenejších hráčov vo výbere je brankár Branislav Konrád, ktorý zabojuje o svoj štvrtý šampionát. Hráč Olomouca sa do reprezentácie vrátil rád, hoci podmienky sú pri súčasných obmedzeniach atypické.

"Vedeli sme, do čoho ideme. V klube sme to počas sezóny nemali také hrozné, akurát deti nechodili do školy. Ale inak sme fungovali normálne. Sám som zvedavý, aké to bude. Uvidíme, čo bude o sedemnásť dní, teraz to je ešte dobré," povedal so smiechom Konrád.

Program Slovákov bude v najbližších dňoch nabitý. Najprv ich preveria Lotyši v rámci Kaufland Challenge od 20. do 21. apríla a o tri dni neskôr v prípravnom dvojzápase aj Nemci (24. a 25. apríla).

Po druhom zápase s Nemeckom urobia tréneri zmeny v nominácii a tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla. V druhom prípravnom bloku absolvujú ďalšie štyri prípravné stretnutia - dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája). Po nich tréneri uzavrú nomináciu na MS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šťastný opustil prípravný kemp, chýba aj brankár Belányi