Banská Bystrica stúpa na výslnie! Futbal hrá v druhej lige, no postúpila už do semifinále Slovenského pohára!

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 17:03 • 2 min
Banská Bystrica stúpa na výslnie! Futbal hrá v druhej lige, no postúpila už do semifinále Slovenského pohára!

Zverenci niekdajšieho reprezentanta SR Stanislava Vargu v stredajšom popoludňajšom štvrťfinále zdolali fortunaligovú Dunajskú Stredu 3:2.

slovakia

left justify in out

Prešli cez Fortunaligistu 

Banská Bystrica sa ujala vedenia už v 2. minúte zásahom Ľuboša Kupčíka, ešte v prvom polčase však za favorita vyrovnal Jannik Müller. Po zmene strán získali hostia najtesnejší náskok gólom Danyla Beskorovajného, no vzápätí vyrovnal striedajúci Marek Frimmel. Keď sa už zdalo, že na rad prídu pokutové kopy, prekvapujúci triumf druholigistu zariadil v nadstavenom čase ďalší striedajúci hráč Viktor Tóth.

 


"Odohrali sme veľmi dobrý duel proti silnému súperovi. Chlapcom patrí vďaka, že k zápasu takto pristúpili a postúpili triumfom v riadnom hracom čase. Som rád, že sme odohrali takýto duel, našou prioritou však zostáva II. liga a boj o postup. Pohár je taký bonus," povedal priamo v prenose futbalnet.tv spokojný kouč domácich Stanislav Varga.

 

img


Kormidelník Dunajskej Stredy nemal dôvod na radosť. "Som veľmi sklamaný. Prehrali sme gólom v poslednom zápase. Len veľmi ťažko hľadám tie správne slová. Chceli sme postúpiť, takže je to pre nás sklamanie," prezradil Bernd Storck.

 

Okrem Banskej Bystrice sa do semifinále prebojovali z II. ligy aj Košice a z najvyššej domácej súťaže Žilina. V stredu 14.4. sa od 15.30 h uskutočnilo posledné štvrťfinále medzi bratislavskými kolektívmi - Slovanom Bratislava a druholigovou Petržalkou. Stav zápasu je v 88. minúte 5:1 pre domáci Slovan.

 

img


Semifinálové zápasy Slovenského pohára 2020/2021 resp. Slovnaft Cupu prídu na rad 28.4. a 5.5. finále by sa malo hrať 19. mája. Víťaz súťaže získa právo štartu v pohárovej Európe v sezóne 2021/2022. Aktuálnu edíciu futbalového pohára v jeseni 2020 prerušila pandémia koronavírusu a od marca 2021 ju dohrávajú už iba prvo a druholigisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies