Borussia Dortmund Manchester City ONLINE dnes Liga majstrov

14. 4. 2021 |
 

Borussia Dortmund dnes v odvete štvrťfinále Ligy majstrov privíta Manchester City. Sledujte duel ONLINE od 21:00 hod.

Hráč Manchesteru City Phil Foden (uprostred) v súboji s Judeom Bellinghamom z Dortmundu v zápase štvrťfinále Ligy majstrov. FOTO: TASR/AP.

V druhej štvrťfinálovej odvete je v lepšej pozícii Manchester City, ktorý si priviezol na štadión Borussie Dortmund náskok 2:1. Dortmund sa naladil na domácu odvetu so City tesnou výhrou nad Stuttgartom 3:2, no do zápasu ide ako outsider.

Borussia nemá formu, z uplynulých siedmich duelov vo všetkých súťažiach vyhrala len dva a v ligovej tabuľke stráca sedem bodov na miestenku do LM. Postup do semifinále by tak bol pre klub veľkou vzpruhou. Proti však stojí líder anglickej Premier League.

Borussia Dortmund Manchester City ONLINE dnes Liga majstrov

Ten nečakane prehral víkendový duel s Leedsom United 1:2, keď sa trénerovi Josepovi Guardiolovi nevyplatil ťah so siedmimi zmenami v základnej zostave. Odpočívali opory na čele s Kevinom de Bruynem, Ilkayom Gündoganom či Rubenom Diasom, v Dortmunde by však mali "Citizens" nastúpiť v plnej sile.

Tú budú potrebovať, aby sa nezopakoval scenár z uplynulých troch sezóne, keď vypadli vždy vo štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže. "Ďalší rok, no rovnaký koniec," povedal vlani de Bruyne po prehre s Lyonom na neutrálnej pôde v Lisabone.

Rok predtým nestačil so svojimi spoluhráčmi na Tottenham a rok predtým na Liverpool. City bolo v semifinále len v sezóne 2015/2016, keď v ňom vypadlo s Realom Madrid. "Ideme krok za krokom. Chceli sme vyhrať tento zápas a teraz sa pripravíme na odvetu v Nemecku a pokúsime sa ju vyhrať.

Nepozeráme sa príliš ďaleko dopredu, len na najbližší zápas," povedal po prvom stretnutí Guardiola. "Štvrťfinále je stále otvorené, dáme všetko do toho, aby sme otočili výsledok a dostali sme sa do ďalšej fázy," uviedol tréner Dortmundu Eden Terzič.

odveta štvrťfinále Ligy majstrov 2020/2021

Borussia Dortmund - Manchester City -:-

/prvý zápas: 1:2, rozhoduje Carlos del Cerro (Šp.)/

 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo