Kúdela zo Slavie už pozná svoj trest, UEFA potrestala aj hráča Glasgowu Rangers

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 16:08 • 2 min
Kúdela zo Slavie už pozná svoj trest, UEFA potrestala aj hráča Glasgowu Rangers

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala obrancu pražskej Slavie Ondřeja Kúdelu dištancom na desať stretnutí za rasizmus v osemfinálovom súboji Európskej ligy 2020/2021 na pôde Glasgowu Rangers.

slovakia

left justify in out

Kúdela nesmie nastúpiť v medzinárodných dueloch - na klubovej aj reprezentačnej úrovni. Českého futbalistu obvinil fínsky futbalista tmavej farby pleti v službách škótskeho Glasgowu Rangers Glen Kamara z rasizmu a stredajší verdikt znamená, že UEFA ho aj potvrdila.

 

 

Incident počas zápasu 

Kúdela si v druhom polčase v prerušenej hre zakryl ústa, podišiel ku Kamarovi a niečo mu povedal. Fínsky reprezentant v okamihu vzplanul a spolu s ďalšími spoluhráčmi na hracej ploche prenasledoval Kúdelu, pričom aj smerom k rozhodcovi kričal: "Rasizmus, rasizmus."

 


Český zadák tvrdí, že Kamarovi povedal: "You‘re a fuc*ing guy." Vo voľnom preklade, že "je zas*aný chlapík". Akékoľvek obvinenie z rasistického slovníka odmietol.

 

Incident mal dohru aj po skončení duelu v útrobách štadióna, kde mal Kamara fyzicky napadnúť Kúdelu. 

 

UEFA napokon rozhodla, že Ondřej Kúdela dostal 10-zápasový trest za rasistické správanie, Glen Kamara si za následnu potýčku nezahrá 3 zápasy. 

 

Z daného marcového duelu, v ktorom Slavia u súpera triumfovala 2:0 a vybojovala si postup do štvrťfinále EL, si odniesol dištanc aj ďalší hráč škótskeho tímu. Kemar Roofe za likvidačný faul na brankára Slavie Ondřeja Kolářa inkasoval stopku na štyri zápasy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies