Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Túžili po dôchodku pri koňoch. Schumacherová vraj predáva vysnívaný ranč

Corinna Schumacherová túžila so svojím manželom Michaelom chovať kone. Teraz predáva za takmer šesť miliónov eur ranč, ktorý nazývali hniezdočkom lásky.

14.04.2021 13:45
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher s manželkou Corinnou v decembri 2006.
debata (4)

Aj tieto slová odzneli v článku nemeckého magazínu Bunte o predaji usadlosti, ktorá dlhé roky patrí rodine Schumacherovcov.

Päť rokov predtým, ako sa rodina presťahovala do vysnívaného domu pri Ženevskom jazere, sa zamilovala do neďalekého konského ranča.

V tom čase (v roku 2002) pretekár útočiaci na piaty titul šampióna kúpil sídlo za 3,5 milióna eur a plánoval ho zveľadiť.

Dvojica hľadala pokoj pre rodinu neďaleko miesta, kde neskôr postavila Corinna jazdecké centrum. Jeden z plánov páru po ukončení pretekárskej kariéry sedemnásobného majstra sveta sa nesplnil.

Najrýchlejší jazdci F1 (podľa výpočtov AWS) Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Alain Prost - 0,514 s.

Sen zmarilo ťažké zranenie Schumachera po páde na lyžiach v decembri 2013. Utrpel vážne zranenia hlavy, podstúpil niekoľko operácií a od incidentu sa na verejnosti neobjavil.

Rodina o jeho stave už v decembri 2016 prestala poskytovať informácie. „Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať.

Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru,“ vyhlásila vtedy dlhoročná Schumacherova manažérka a hovorkyňa rodiny Sabine Kehmová.

Špekulácií v súvislosti s nemeckou ikonou je neúrekom a ďalšie nepochybne pribudnú.

Aj spomínané bulvárne periodikum Bunte už pred niekoľkými rokmi informovalo, že Schumacher je schopný s pomocou terapeutov urobiť niekoľko krokov. Odvolávalo sa na zdroj blízky rodine. Na titulnej strane písalo o vianočnom zázraku.

Kehmová ihneď zakročila a uviedla, že to nie je pravda. „Špekulácie vedú aj k tomu, že si viacero ľudí, ktorí sa úprimne zaujímajú o Michalov stav, začne robiť falošné nádeje,“ podotkla v decembri 2015.

Najnovšie sa špekuluje o tom, že predaj osirelého gazdovstva, v ktorom občas prenocujú napríklad ochrankári, pomôže rodine pokryť náklady na zdravotnú starostlivosť o Schumachera. Podľa britského Mirroru ide o 56-tisíc eur týždenne.

Realitný agent popisuje idylický statok s rozlohou vyše 20-tisíc štvorcových metrov za výnimočnú nehnuteľnosť na tichom a chránenom mieste.

V médiách sa objavili správy, že Michaelova manželka Corinna už predtým predala súkromné lietadlo a rodina sa rozlúčila aj so sídlom v Nórsku, kde pred nešťastím vo francúzskych Alpách trávila zimy.

Michael Schumacher. Foto: SITA/AP, LUCA BRUNO
Michael Schumacher Michael Schumacher.

V októbri minulého roka zarezonoval výrok bývalej manželky Flavia Briatoreho, muža, ktorý stál na čele tímu Benetton za prvými dvoma zo siedmich Schumacherových titulov.

Elisabetta Gregoraciová uviedla, že rodina sa presťahovala zo švajčiarskeho Glendu na Malorku, kde Corinna zriadila pre manžela nemocnicu.

Oficiálne informácie o Schumacherovej liečbe chýbajú, je však veľmi pravdepodobné, že si vyžaduje neustálu starostlivosť. Pred necelými dvoma rokmi sa spomínala možnosť operácie s aplikáciou kmeňových buniek.

Pri otcovom vážnom úraze bol v tom čase 14-ročný Mick. Niekdajší šampión F3 a F2 v aktuálnom ročníku premiérovo účinkuje medzi elitou. V tíme Haas ho tento víkend čaká druhý štart v efjednotke na VC Emilia-Romagna v talianskej Imole.

Monoposty F1 v sezóne 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mercedes (na snímke Lewis Hamilton).

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Corinna Schumacherová