Utorok, 23. apríl 2024

David Moyes hovorí, že má vo West Hame nesprávnych Slávistov. Teraz poľuje na Abdallaha Simu

SITA/Paul Childs

Anglický futbalový klub West Ham United prežíva prelomovú sezónu. Kladivári v Premier League bojujú o európske pohári. Momentálne im patrí štvrtá priečka. Na tretí Leicester strácajú bod.

Slavistické duo

Vo West Hame pôsobí dvojica z pražskej Slavie Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Obaja Češi prakticky neopúšťajú trávnik a hrajú maximum voľného času. Zatiaľ, čo Souček prišiel najprv na hosťovanie a napomohol k záchrane v hlavnej súťaži, Coufal do tímu zavítal na jeseň minulého roku.  

Najdrahší Čech

Souček na jeseň 2019 futbalovo dospel na hráča európskeho formátu. West Ham United ho najskôr zobral iba na hosťovanie s opciou. Tím bol v januári 2020 v záchranárskom boji a nemohol si dovoliť zaplatiť 20 miliónov za hráča, ak by náhodou vypadol. S päťbodovou rezervou sa kladivári v Premier League udržali a využili opciu na slavistického záložníka.

Z dvadsaťpäťročného Součka sa stal najdrahší hráč v histórii českej ligy, pričom tréner Jindřich Trpišovský hovoril, že má aj vyššiu hodnotu.

Mám radosť, že Tomáša získavame natrvalo a spojí s nami svoju budúcnosť. Výborne k nám zapadol. Je to skvelý chlapec s veľmi dobrými fyzickými schopnosťami,“ komentoval prestup David Moyes.

V tejto sezóne patrí rodák z Havlíčkovho Brodu k najlepším hráčom v Premier League. Svoje strelecké konto okorenil deviatimi gólmi.

Souček ako Coufalov skaut

Souček mal na tím okamžitý vplyv a taktiež sa stal výborným skautom. Prihovoril sa za príchod Vladimíra Coufala na problémový post pravého obrancu. Prestup bolo dokonaný na začiatku októbra.

Som šťastný, že patrím do rodiny West Hamu United. Urobím pre úspech klubu všetko,“ uviedol pre oficiálne stránky londýnskeho mančaftu.

Pravý obranca v prvých troch zápasoch v drese West Hamu neokúsil pocit prehry a patril k najlepším hráčom. V dueli s Manchestrom City dokázal na ihrisku vymazať hviezdneho Raheema Sterlinga.

Moyes má nesprávnych hráčov

Manažér londýnskeho klubu David Moyes pozorne sleduje vystúpenie Slavie v Európskej lige. Vo štvrtok ju čaká domáca štvrťfinálová odveta proti Arsenalu. Z Londýna si zošívaní odniesli remízu 1:1.

David Moyes hovorí, že on a zvyšok tímu West Ham vtipkujú s českými spoluhráčmi, že Slavia nám dala nesprávnych hráčov, keď má pražský klub tak výbornú formu v sezóne,“ uvádza twitterový účet West Ham Central.

Manažér mal v minulosti záujem o Lukáša Masopusta, teraz sa skloňuje meno Abdallaha Simu. O devätnásťročného senegalského futbalistu bude na letnom prestupovom trhu mimoriadny dopyt. Medzi vyhľadávanými posilami do ofenzívy kladivárov má číslo jedna.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera