Streda, 24. apríl 2024

Najúprimnejší faul: Ukrajinská futbalistka prestala sledovať loptu a radšej odrovnala súperku lakťom

FOTO TASR/AP

V baráži kvalifikácie o EURO 2022 v ženskom futbale sa v dueli Severného Írska a Ukrajiny stal jeden z najúprimnejších a najbizarnejších faulov v histórii futbalu.

Úspech pre Severné Írsko

Baráž uzavrela šestnástku tímov, ktoré postúpili na preložené EURO 2022, ktoré hostí Anglicko. Severné Írsko ovládlo prvý zápas na Ukrajine 2:1, vo včerajšej odvete dokonalo svoj historický postup na šampionát výhrou 2:0.

Nemôžem tomu uveriť. Pre krajinu je to niečo neuveriteľné , verím, že to naštartuje ženský futbal v Severnom Írsku,“ tešila sa z postupu strelkyňa víťazného gólu Nadene Caldwellová pre kamery BBC.

Bodák lakťom

Za stavu 1:0 v 87. minúte neudržala nervy na uzde záložníčka Natiya Pantsulaya. Do útoku sa po kolmej prihrávke rútila Sarah McFaddenová. Za ňou šprintovala ukrajinská futbalistka, ktorá však úplne spustila loptu z očí a tvrdým lakťom zabodla Írku pod rebrá. Česká rozhodkyňa ju automaticky odmenila červenou kartou.

Ukrajina s desiatimi hráčkami skóre zápasu už zvrátiť nedokázala, naopak inkasovala v nadstavenom čase na konečných 2:0.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera