Denník N

LM, štvrťfinále: Potrebovali gól a na hrot poslali obrancu. Bayern doplatil aj na spor v pozadí klubu

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

„Jeden z nich musí odísť“ znie v rubrike Citát dňa a citát patrí Stefanovi Effenbergovi, bývalému kapitánovi Bayernu. Hovoril o spore dvoch mužov, ktorí sú priamo zodpovední za hru prvého tímu. Jeden sa sťažuje, že ten druhý mu nedodal dostatočnú kvalitu.

Zato tá je nespochybniteľne na strane Paríža St. Germain, ktorý vyradil Bayern vo štvrťfinále Ligy majstrov. Píšeme aj o tom, že PSG nemá problém ako Bayern a postúpil práve vďaka individuálnej kvalite, britský Guardian ho dokonca prirovnal ku kriketovému tímu.

Do semifinále postúpila aj Chelsea, ktorej stačila prehra 0:1 s Portom, keďže prvý zápas vyhrala 2:0.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Dvojzápas medzi Parížom St. Germain a Bayernom Mníchov ponúkol strhujúci futbal a dá sa predpokladať, že v tejto sezóne už zaujímavejšiu konfrontáciu neuvidíme.

Bayern síce po domácej prehre 2:3 v odvete zvíťazil 1:0, no tri góly strelené na ihrisku súpera poslali do semifinále Parížanov.

Oba zápasy boli svojím priebehom podobné: Bayern prvý z nich prehral napriek obrovskému množstvu šancí, a to isté v odvete platilo o Paríži.

Tento dvojzápas sa mohol skončiť akokoľvek, a preto sa aj ťažko interpretuje, prečo napokon dopadol tak, ako dopadol. Môžeme sa však o to pokúsiť a začneme tým, prečo obhajca trofeje Bayern končí už vo štvrťfinále. Zostrih zápasu nájdete napríklad tu.

Kriticky málo možností. Jeden z najpríznačnejších momentov dvojzápasu prišiel päť minút pred koncom riadneho hracieho času, keď Bayern zúfalo potreboval streliť postupový druhý gól.

Tréner Hansi Flick sa obzrel na striedačku a namiesto Erica Maxima Choupo-Motinga poslal na hrot útoku Javiho Martíneza, ktorý je síce známy ako univerzálny futbalista, ale celú svoju kariéru hrá ako defenzívny stredopoliar alebo stredný obranca.

Flick však na lavičke nemal z čoho vyberať. S výnimkou 18-ročného Jamala Musialu, ktorý už v tom čase bol na ihrisku, nemal k dispozícii iného ofenzívneho hráča a Martínez bol jedinou voľbou so skúsenosťami z podobne veľkých zápasov.

Kritický nedostatok možností má dva dôvody. Prvým sú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie