Západ potrápil silný vietor. Najhoršiu situáciu zažila Bratislava

TA3 TASR
12.4.2021 21:16

Bratislava zápasila so silným nárazovým vetrom, ktorý už na viacerých miestach spôsobil pád stromov či konárov. Strom podľa bratislavskej polície spadol aj na vozidlo na križovatke ulíc Einsteinova-Dolnozemská v bratislavskej Petržalke. Vodička, ktorá bola v tom čase v aute, utrpela ľahké zranenia. Spadnutý strom poškodil v hlavnom meste aj bránu vozovne Jurajov dvor.

"K pádu stromu a následnému poškodeniu vozidla došlo aj v druhom Bratislavskom okrese, kde na jednom z parkovísk na ulici Na križovatkách padol hrubší konár na zaparkované motorové vozidlo. V tomto prípade k zraneniu osôb nedošlo," informovala bratislavská polícia. Hasiči mali pre silný vietor od pondelkovej 18.00 h už 22 výjazdov. Situácia je najvážnejšia v Bratislavskom kraji, kde bola ich pomoc potrebná pri 18 udalostiach.

"Išlo najmä o odstraňovanie popadaných stromov a častí striech z cestných komunikácií, vozidiel a elektrických vedení. Na mnohých miestach hasiči stále zasahujú," priblížila Križanová.

Slovenský hydrometeorologický ústav zvýšil pre Bratislavu a okres Pezinok výstrahu pred silným vetrom na druhý stupeň. Verejnosť upozorňuje, že vietor v hlavnom meste a okolí môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 85 až 105 kilometrov za hodinu. Priemerná rýchlosť vetra môže dosahovať 60 až 70 kilometrov za hodinu.

V ďalších okresoch Bratislavského kraja i na ďalšom území západného Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred silný vetrom, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Na Slovensku sa v týchto hodinách mení počasie. Jarné počasie vystrieda výrazné ochladenie, dážď, sneženie i silný vietor. Takéto počasie má prevládať niekoľko dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok