India sa stala krajinou s druhým najväčším počtom nákaz, predbehla aj Brazíliu

India sa stala krajinou s druhým najväčším počtom nákaz, predbehla aj Brazíliu

12.4.2021 (Webnoviny.sk) – India v pondelok nahlásila ďalší rekordný denný prírastok nových infekcií koronavírusom. Predbehla tak Brazíliu a stala krajinou s druhým najväčším počtom nákaz na svete.

Za uplynulých 24 hodín v Indii pribudlo 168 912 zistených infekcií, čím ich celkový počet stúpol na 13,5 milióna. V Brazílii je 13,4 milióna potvrdených nákaz. Vyplýva to z údajov Johns Hopkins University.

Viac o téme: Koronavírus

Za uplynulých 24 hodín nahlásila India 904 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím celkový počet obetí pandémie v krajine vzrástol na 170 179. To je štvrtý najvyšší počet po USA, Brazílii a Mexiku. Priemerný sedemdňový počet nákaz v Indii je na úrovni viac ako 130-tisíc prípadov. Nemocnice sa začínajú prepĺňať a experti sa obávajú, že najhoršie ešte len príde.

Najnovší rast počtu prípadov v krajine nastal v čase, keď v niektorých indických štátoch vznikol problém s nedostatkom vakcín, vrátane západoindického štátu Maháraštra, v ktorom sa nachádza indické komerčné centrum Bombaj. Štát Maháraštra je najhoršie postihnutým indickým regiónom a na počte nových infekcií v posledných dvoch týždňoch sa podieľa takmer polovicou.

Viac k témam: Koronavírus, ochrana pred koronavírusom, pandemické opatrenia, úmrtie, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – India sa stala krajinou s druhým najväčším počtom nákaz, predbehla aj Brazíliu © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet