Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Z popoludňajších 20 stupňov sa ochladilo na jeden až tri stupne Celzia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Studený vzduch po prechode studeného frontu podľa meteorológov doslova "vpadol" na juhozápad Slovenska.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Z popoludňajších hodnôt teploty okolo 20 stupňov Celzia sa na Slovensku v priebehu pár hodín ochladilo na jeden až tri stupne Celzia. V Bratislave momentálne už miestami padá dážď so snehom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Studený vzduch po prechode studeného frontu podľa meteorológov doslova "vpadol" na juhozápad Slovenska. "Súčasne nárazy vetra presahujú 70 kilometrov za hodinu (s maximom 90 kilometrov za hodinu). Ochladzovať sa bude aj na ostatnom území, no vzhľadom na načasovanie prechodu frontu bude pokles teploty o čosi menej výrazný," spresnil ústav.

Na Slovensku sa v týchto hodinách mení počasie. Jarné počasie vystrieda výrazné ochladenie, dážď, sneženie i silný vietor. Takéto počasie má prevládať niekoľko dní. SHMÚ vydal výstrahy pred silným vetrom, snežením i tvorbou snehových závejov a jazykov.

Pre Bratislavu a okres Pezinok aktuálne platí výstraha druhého stupňa pred vetrom. V hlavnom meste a okolí môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 85 až 105 kilometrov za hodinu. Priemerná rýchlosť môže byť na úrovni 60 až 70 kilometrov za hodinu. Z bratislavského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pre TASR potvrdili, že následky silného vetra odstraňujú v týchto chvíľach na viacerých miestach v Bratislave a Bratislavskom kraji.