Mestá otvorili detské ihriská, treba však dbať na opatrenia

TA3 TASR
12.4.2021 18:31

Na základe klesajúceho trendu výskytu ochorenia Covid-19, ktorý potvrdil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici, sú od pondelka v meste opäť otvorené detské ihriská. Spoločnosť Záhradnícke a rekreačné služby mesta na nich postupne vykonáva obvyklú údržbu. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Mestá otvorili detské ihriská, treba však dbať na opatrenia
TASR/Milan Kapusta (ilu)

"Pandémia nového koronavírusu si vyžiadala prijatie mnohých nepopulárnych rozhodnutí, či už na úrovni štátu alebo samospráv. Ďakujem každému, kto sa správa zodpovedne voči sebe a okoliu, pretože aj to je cesta, ako môžeme znížiť počty nakazených na úplné minimum. Verím, že vďaka zlepšeniu situácie, očkovaniu a disciplíne prežijeme pokojné a pekné leto," konštatoval primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

V horehronskom Brezne otvorili detské ihriská už počas uplynulého týždňa. "Situácia sa v našom meste zlepšuje a počet nakazených klesá. Prosím však, aby ste naďalej dodržiavali epidemiologické opatrenia a boli opatrní," vyzval brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti. Ako dodal, posledné údaje do 5. apríla udávajú pozitivitu za okres Brezno 0,28 percenta.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok