Blaha: Nech NATO prestane s tou nenávisťou, lebo Slováci sú na strane Ruska a mieru
12 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha je známy nielen ako jeden z najostrejších kritikov súčasnej vládnej koalície, ale aj ako milovník všetkého, čo je spájané s Ruskom. Jasne to dokumentuje aj vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.


Dnes oslavuje Rusko, ale aj celý svet, 60. výročie letu prvého človeka do vesmíru. Tejto aj iným udalostiam sa vo videu venuje Ľuboš Blaha, ktorý vztýčil zástavu na obranu všetkého ruského.
Na západe by najradšej všetko slovanské označili za zlé a menejcenné

Blaha pripomína, že pred 60 rokmi vyletel prvý človek do vesmíru. „Jurij Gagarin ukázal veľkosť ľudského rozumu ruského národa a vtedajšieho Sovietskeho zväzu. Keď sa ma ako malého prváčika spýtali, čím chcem byť, povedal som, kozmonaut,“ vraví s nostalgiou dnes už veľký Blaha.

Gagarin bol podľa jeho mienky hrdinom, pretože všetci chceli byť ako on. „Dnes do Ruska kopú zo všetkých strán a mne je ľúto detí, ktoré musia počúvať všetky tie klamstvá o ruskom národe. Nech sa pozrú, kto bol Gagarin, kto nás oslobodil od fašizmu a pochopia, kto boli skutoční hrdinovia,“ hovorí ďalej poslanec za Smer-SD. Pripomína, že jeho generácia vie, čo všetko dokázal ruský národ.



„Rusi boli vždy naši priatelia a prechovávam k nim hlbokú úctu. Na západe by najradšej všetko slovanské označili za zlé a menejcenné. Nech si naši západní kolegovia pripomenú, kto prvý vyletel do vesmíru, kto spravil zo zaostalej, polofeudálnej krajiny jadrovú veľmoc, ktorá dobíjala vesmír. Môžu nadávať na socializmus, koľko chcú. Môžu nadávať na Rusov od rána do večera, no stačí im ukázať jeden obrázok – Jurija Gagarina,“ necháva sa uniesť chválospevmi Blaha.

Čaputová získala titul na právnickej fakulte bez roho, aby akúkoľvek diplomovku napísala, pripomína Blaha (VIDEO)
Po minuloročných voľbách sa prevalili prvky plagiátu v diplomových prácach nielen u predsedu parlamentu Borisa Kollára či ministra školstva Branislava Gröhlinga, ale dokonca aj samotného premiéra Igora Matoviča. Ľuboš Blaha si vo videu, ktoré sa... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Nevedia odpustiť Putinovi, že Rusko postavil na nohy a vrátil svetu rovnováhu

„Nevedia odpustiť Putinovi, že Rusko postavil na nohy a vrátil svetu rovnováhu. Nevedia sa vyrovnať s tým, že majú rovnocenného a sebavedomého partnera. Najnovšie dokonca vyzývajú ruskú armádu, aby sa vrátila domov. No chápete? Majú ísť domov zo svojho územia,“ konštatuje Blaha.

A dodáva: „Pripomínam, že americké vojská sú sedem tisíc kilometrov od Spojených štátov, ale oni vyzývajú Rusov, ktorí sú v Rusku, aby sa vrátili domov. Predstavte si, že by to bolo naopak, že by sa ruská armáda promenádovala v Mexiku a vyzývala by americkú armádu aby nerobila cvičenia na vlastnom území. A ešte by poslala vojnové lode do Karibského mora, proti tým zlým Američanom, ktorí si dovolili presúvať vojská na svojom vlastnom území. Celá tá rusofóbna kampaň je na smiech.“

Minister Naď vniesol do politiky veľa hystérie, nenávisti a zadubenosti, konštatuje Blaha
Návšteva ministra obrany Jaroslava Naďa v televíznej debate „nakopla“ k reakcii poslanca Národnej rady Ľuboša Blahu, ktorý s názormi ministra vôbec nesúhlasil a vo svojom statuse mu aj vysvetli prečo. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Na Slovensku si Rusko vážime a nikdy proti nemu nepozdvihneme zbraň

Rovnako je to podľa Blahu v prípade Sputniku. „Moja generácia vie, kde je pravda. Pred rokom 89 sa tu očkovalo aj vďaka výdobytkom sovietskej vedy. A ľudia majú dodnes väčšiu dôveru k ruskej vede než k západnej korporátnej farma lobby. Máme Rusov radi a máme na to právo. My vieme, aký vyspelý je ruský národ. Vieme, že Rusom môžeme veriť,“ pokračuje Blaha v chvále nášho kedysi veľkého brata.

Na záver ďakuje ruskému národu za všetko, čo dal svetu. „Za Gagarina, za Koneva, za Dostojevského, za Čajkovského, ale aj za Sergeja Makarova, ktorého som ako chlapec, a celý ruský hokej, miloval.“ Na Slovensku si podľa Blahu Rusko vážime a nikdy proti nemu nepozdvihneme zbraň.

„Zachránili nás v druhej svetovej vojne a pre mňa osobne, ako aj pre väčšiu Slovákov boli vždy hrdinovia. Na ich obetu nikdy nezabudneme. Nech NATO prestane s tou nenávisťou, lebo Slováci sú na strane Ruska a na strane mieru. A do Ruska odkazujeme: Spasiba, priatelia,“ dodáva podpredseda Smeru-SD Blaha.

Blaha je späť: "Amerika sa totálne zbláznila. Slovenský národ nikdy nepodporí agresiu voči bratskému Rusku"
Ľuboš Blaha je späť. Na týždeň sa odstrihol od politiky a užíval si dovolenku. Po návrate sa však už naplno pustil do práce, aj komentovania diania. Večer si vraj otvoril počítač, a... "cítim sa ako na inej planéte". Krajniak znova... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021