Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.04.2021 12:30

V obci Chorvátsky Grob vzniknú dve nové školské triedy


Ilustračná snímka.


Obec Chorvátsky Grob v okrese Senec od pondelka (12. 4.) začína s výstavbou tzv. prepojovacieho krčka medzi budovou základnej a materskej školy na Školskej ulici. Ide o novú budovu školy, v ktorej vzniknú dve nové triedy. Samospráva o tom informuje na svojom webe.


Víťaz verejného obstarávania prevezme stavenisko a začne s prípravnými prácami, ako i so samotnou výstavbou nových školských priestorov. „Stavebné práce musia byť v zmysle zmluvy ukončené najneskôr do konca júla, aby sme začiatkom septembra mohli nové priestory sprístupniť na vyučovanie,” uviedla starostka obce Vladimíra Vydrová.

Výstavba prepojovacieho krčka bude prebiehať nepretržite od pondelka do nedele. V nedeľu sa však budú realizovať len také práce, ktoré nespôsobujú stavebný hluk. „Od pondelka do soboty sa bude pracovať v čase od 7.00 do 19.00 h,”" upozornila obec. Stavebnej činnosti majú byť prispôsobené aj priestory v okolí školy, stavebná časť bude vzhľadom na bezpečnosť ohradená plotom, zvyšnú časť bude využívať škola pre svoje potreby.

„Proces výstavby koordinujeme s riaditeľom školy, s cieľom minimalizovať narušenie vyučovacieho procesu v základnej i materskej škole,” podotkla starostka. Cena za výstavbu novej budovy, ktorá vzišla z verejného obstarávania, je 357 600 eur, z toho 200 000 eur získala obec z dotácie ministerstva školstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
09.04.2021
V regióne Malokarpatska vnikne nová cesta
Zlepšenie dopravnej situácie, časová úspora pre vodičov, ale najmä odbremenenie obcí Chorvátsky Grob a Slovenský Grob od tranzitnej dopravy. To všetko prinesie vybudovanie cestného obchvatu obcí Malokarpatska.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
12.11.2021
Výstavba obchvatu Slovenského Grobu a Chorvátskeho Grobu je v plnom prúde
Výstavba cesty, ktorá obíde Slovenský Grob a Chorvátsky Grob, je v plnom prúde. Práce sa týkajú aktuálne úpravy podložia a prvých prekládok inžinierskych sietí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %