Bratislava: V čase štrajku MHD je možné využiť zdieľané bicykle

0
"Rozhodli sme sa pomôcť a aby vodiči vytrvali v tlaku, ich cestujúcim aspoň v rámci našich možností poskytneme čiastočnu náhradnú dopravu pomocou bicyklov, ktoré budú pre všetkých v čase štrajku úplne zadarmo," uviedol jeden z prevádzovateľov bike sharigu.

Počas hodinového ranného štrajku MHD v hlavnom meste SR Bratislave bude cestujúca verejnosť môcť využiť zadarmo kapacity zdieľaných bicyklov. Jeden z prevádzkovateľov bikesharingu touto formou reaguje na dopravné obmedzenia.

 “Umiestnili sme do celého  mesta takmer 300 bicyklov, ktorými sa bude dať počas štrajku dopraviť po Starom Meste, Novom Meste, Petržalke, Ružinove, Karlovej Vsi a Dúbravke,” informoval hovorca spoločnosti Rekola Martin Žarnovický.

Vysvetlil, že na odomknutie bicykla je potrebné si siahnuť mobilnú aplikáciu, kde sa nachádza aj mapa staníc a bicyklov, ktoré si je možné požičať. “Bicykel sa odomkne automaticky po tom, ako si užívateľ naskenuje jeho kód cez mobil. Po jazde je možné bicykel vrátiť na ktorúkoľvek stanicu v Bratislave vyznačenú v mobilnej aplikácii,” dodal Žarnovický.

V Bratislave a Košiciach môže byť mestská hromadná doprava (MHD) v pondelok ráno na hodinu paralyzovaná. Vodiči tunajších dopravných podnikov sa totiž od 8.00 do 9.00 h zapoja do výstražného štrajku. Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov ním chcú upozorniť, že štát stále finančne nepomohol ich podnikom s výpadkom príjmov spôsobeným pandémiou nového koronavírusu a hrozí rušenie liniek MHD i prepúšťanie.

- Reklama -