Objavila sa netradičná petícia venovaná priamo Eduardovi Hegerovi. Fanúšikovia Godzilly chcú otvorenie kín

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 08:23 • 2 min
Objavila sa netradičná petícia venovaná priamo Eduardovi Hegerovi. Fanúšikovia Godzilly chcú otvorenie kín

Ľudstvo je od nepamäti zvyknuté na rôzne petície, ktoré sa šíria virtuálnym prostredím. Objavila sa netypická petícia adresovaná priamo pánovi premiérovi.

slovakia

left justify in out

Slovenská ekonomika trpí. Kultúra tiež. Pre pandémiu sú zatvorené divadlá i kiná. Pred Veľkou nocou sa do istej miery otvorili ksotoly, pre individuálne plnenie duchovných potrieb. Milovníci kultúry a filmov boli očividne vynaliezaví.  Fanúšikovia Godzilly na stránke peticie.com zverejnili petíciu, ktorú jej tvorcovia adresovali rovno premiérovi Eduardovi Hegerovi. Posledné mesiace ľudia trávia svoj čas hlavne doma. Obľúbenou činnosťou vo voľnom čase, ktorého je zrazu o niečo viac, je pozeranie filmov. Radi by si už pozreli film aj v kine.

 

img

 

"Dobrý deň Pán premiér, Obraciame sa na Vás v mene všetkých podpísaných občanov Slovenskej republiky so žiadosťou vyplývajúcou z diania za posledných 24 hodín v spojitosti so selektívnym uvoľňovaním niektorých pandemických opatrení," uvádza petícia.

 

 

Petícia žiada od Eduarda Hegera, aby v kinách povolil premietanie nového akčného filmu Godzilla vs. Kong z jasného dôvodu, z „duchovných potrieb občanov“. Autori v petícii narážajú na otvorenie kostolov, aby do nich ľudia mohli chodiť, aj keď len individuálne. Otvorenie kostolov kritizovalo množstvo ľudí, podľa ktorých to nijako nepomôže "našej" ekonomike. Okrem toho otvorenie kostolov ohrozuje najcitlivejšiu časť popukácie. Kostol totiž najčastejšie navštevujú dôchodci. Tvorcovia petície sa opreli aj o vyhlásenia hlavného hygienika, či Ústavu Slovenskej republiky.

 

 "Duchovná služba môže zahŕňať aj psychickú prvú pomoc, kopingové stratégie zvládania stresu, krízy alebo smútenia pri strate blízkej osoby. Môže byť poskytovaná v prirodzenom prostredí,“ citovali Mikasa a doplnili i citáciu Ústavy, kde sa píše o rovnakých právach všetkých ľudí a náboženstiev.

 

"Myslíme, že aj sympatizanti iných náboženstiev a filozofií by mali získať možnosť takzvanej individuálnej duchovnej služby prostredníctvom spôsobov aké im tieto náboženské alebo filozofické smery poskytujú. Niktorí z nás sa považujeme za stúpencov časti viery Šintoizmu, kde stúpenci vzývajú tvory zvané Kaiju, medzi ktoré patrí aj menovite Godzilla," vysvetlili v petícii. V týchto dňoch sa má v kinách premietať nový film o Godzille. Kiná sú pre pandémiu zatvorené, čo jej fanúšikom znemožňuje naplniť ich "duchovnú prvú pomoc a zvládanie stresu spôsobeného udalosťami pandémie".

 

Tvorcovia petície sa opreli nie len o slová hlavného hygienika a Ústavu, ale i o náboženskú ideu. Podľa nich Godzilla, ako už jej meno v ktorom sa nachádza slovo God, v slovenčine Boh, symbolizuje pre rovnakú duchovnú entitu ako je to pri iných náboženstvách či filozofiách na Slovensku. "Preto si dovoľujeme Vás požiadať o prehodnotenie otvorenia kinosál na území Slovenska pre naplnenie individuálnej duchovnej potreby, samozrejme v kontexte pandemických opatrení a obmedzení pre ochranu zdravia spoločnosti, a to preto, aby nedochádzalo k diskriminácií náboženských či filozofických menším na území Slovenska," požiadali premiéra na záver petície. Petícia má už 157 podpisov.

 

Podpísali sa ako Fanúšikovia Godzilly. Reálne mená autorov sú zatiaľ neznáme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona