Dobré noviny
V júli vyjde Princeov dosiaľ nezverejnený album Welcome 2 America
TASR
TASR

V júli vyjde Princeov dosiaľ nezverejnený album Welcome 2 America

Americký spevák Prince
Americký spevák Prince — Foto: TASR/AP

Album s názvom Welcome 2 America bol nahraný v roku 2010 a vyjde na značke Legacy Recordings.

Paríž 8. apríla (TASR) - Dosiaľ nezverejnený štúdiový album amerického speváka a skladateľa Princea vyjde koncom júla, päť rokov po hudobníkovom náhlom úmrtí. Album s názvom Welcome 2 America bol nahraný v roku 2010 a vyjde na značke Legacy Recordings, ktorá je divíziou spoločnosti Sony Music, informovala vo štvrtok agentúra AFP.

Rovnomenná skladba už bola zverejnená na webovej platforme YouTube. Album s 12 skladbami bude obsahovať i druhý disk, na ktorom priaznivci nájdu záznam Princeovho koncertu z kalifornskej arény The Forum z apríla 2011.

Avizovaný album zachytáva hudobníkove „obavy, nádeje a vízie zmeny spoločnosti, prorocky predznamenávajúce éru politických rozporov, dezinformácií a obnoveného boja za rasovú spravodlivosť“, uvádza sa v spoločnom vyhlásení vydavateľstva Legacy Recordings a dedičov Princeovej pozostalosti. Tá zahŕňa i rozsiahly archív nikdy nezverejnených skladieb.

Prince počas svojej kariéry bojoval s hudobnými vydavateľstvami a množstvo svojich nahrávok uchovával v komplexe vlastného nahrávacieho štúdia Paisley Park neďaleko mesta Minneapolis. „Nie vždy som dal vydavateľstvu tie najlepšie piesne. V mojom archíve sa nachádzajú tony materiálu, ktorý ešte nikto nepočul,“ povedal v roku 2014 v rozhovore pre časopis Rolling Stone.

Po jeho smrti sa začali niektoré z týchto nedostupných skladieb objavovať na reedíciách starších albumov a nových kompiláciách. Prince zomrel 21. apríla 2016 vo veku 57 rokov po náhodnom predávkovaní sa fentanylom - liekom proti bolesti.

Už ste čítali?