Dobré noviny
Festival Pohoda sa presúva na rok 2022
TASR
TASR

Festival Pohoda sa presúva na rok 2022

Na snímke riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák
Na snímke riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák — Foto: TASR/Dano Veselský

V poradí 24. ročník Pohody sa opäť presúva o rok.

Bratislava 7. apríla (TASR) - V poradí 24. ročník Pohody sa opäť presúva o rok. V plnej verzii sa festival uskutoční od 7. do 9. júla 2022. Organizátori sa tak rozhodli na základe konzultácií s expertmi. TASR o tom informoval PR manažér Anton Repka.

„Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravy na sérii malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť už toto leto, a ktorým sme dali názov Pohoda on the Ground,“ uviedol Michal Kaščák za festivalový tím.

Ako postupovať pri refundácii?

Všetky typy vstupeniek zakúpených na 24. ročník Pohody ostávajú v platnosti, týka sa to edície z roku 2020 i 2021. „Ich prenesenie na budúci rok je tou najlepšou možnosťou, ako festival v týchto časoch podporiť,“ odkazujú organizátori. Zároveň však tým, ktorí to potrebujú, garantujú vrátenie plnej sumy za lístok.

Na stránke www.pohodafestival.sk zriadili sekciu Pohoda 20 › 22 s informáciami o presune festivalu aj s návodom, ako postupovať pri refundácii vstupeniek. Organizátori sa snažia presunúť aj jednotlivých umelcov a kapely potvrdené na rok 2021 na budúci rok.

Dôležitá je aj situácia v iných krajinách

Rozhodnutie o presune ročníka organizátori prijali po debatách s epidemiologičkami Zuzanou Krištúfkovou, Máriou Štefkovičovou, Alexandrou Bražinovou a s matematikom Richardom Kollárom. „Potvrdili, že nevidia reálnu šancu na usporiadanie podujatia s kapacitou 30 000 ľudí počas tohto leta na Slovensku,“ povedal Repka.

Dodal, že pre medzinárodné festivaly je dôležitá aj situácia v iných krajinách: „V posledných týždňoch viacerí umelci a umelkyne zrušili plánované letné turné, zrušili sa tiež viaceré festivaly, ktoré nadväzovali na Pohodu. Rozhodnutím získali ľudia z tímu Pohody čas na prípravu série malých festivalov s názvom Pohoda on the Ground.“

O rozhodnutí presunúť Pohodu, ako aj o pripravovanom podujatí budú hovoriť organizátori festivalu spolu s epidemiologičkami a ďalšími odborníkmi v stredu o 18.00 h počas livestream debaty na facebookovom profile festivalu.

Ak ste sa ocitli v psychicky náročnej životnej situácii vy alebo vaši blízki, prípadne pociťujete úzkosť, depresívne nálady a súčasná kríza spojená s tlakom sa pre vás stáva psychicky neúnosnou, vyhľadať pomoc nie je prejavom slabosti či zlyhania. Kontaktujte odborníkov z Ligy za duševné zdravie na bezplatnom telefónnom čísle 0800 800 566. Prípadne môžete využiť služby e-mailovej poradne s konkrétnym odborníkom. Viac sa dozviete na webe linkanezabudka.sk.

Už ste čítali?