Novinky - 05.04.2021 23:28

Premier League 2021: Remízový večer narušil len Aspinall

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Bez svetovej jednotky napokon odštartoval sedemnásty ročník šípkarskej Premier League. Gerwyn Price bol totiž pozitívne testovaný na koronavírus, a tak sa organizácia PDC rozhodla vyradiť ho z bojov o prestížnu trofej. Jeho náhradníkom sa stal Angličan James Wade, ktorý je aktuálne štvrtý v rebríčku Order of Merit, čo značí, že ide taktiež o veľmi kvalitného hráča. To potvrdil v súboji s Garym Andersonom, keď siahal na víťazstvo.

Úvodným súbojom nového ročníka Premier League bola repríza minuloročného finále medzi Nathanom Aspinallom a Glenom Durrantom. Tentokrát sa však z víťazstva tešil mladší z dvojice anglických šípkarov. Aspinall po dominantnom výkone získal prvé dva body a môže sa pripravovať na zajtrajší súboj s Dimitrim van den Berghom. Nasledoval anglicko-portugalský stret Roba Crossa s Josem De Sousom. Dramatický súboj priniesol prvú remízu podujatia, a tak si obaja hráči pripísali do tabuľky po jednom bode. Rovnako dopadol aj mimoriadne atraktívny súboj Petra Wrighta s Jonnym Claytonom. Vo výbornom zápase obaja zaknihovali priemer cez sto bodov, pričom Škót zatváral priam neskutočne, keď na double ani raz neminul.

Poriadnu drámu predviedli aj James Wade a Gary Anderson. Zástupca Gerwyna Prica siahal na víťazstvo hneď v prvom zápase, no Škót v poslednom legu predviedol zatvorenie 156, vďaka ktorému si do tabuľky pripisujú obaja hráči bod. Aj v poslednom zápase večera potrebovali aktéri na rozuzlenie všetkých dvanásť legov. Michael van Gerwen a Dimitri van den Bergh bojovali do samého konca a napokon z toho bola štvrtá remíza prvého kola. Jediným víťazom tak zostal Nathan Aspinall. Program Premier League pokračuje už zajtra.

Premier League 2021, výsledky 1. kola:
Nathan Aspinall (Ang.) - Glen Durrant (Ang.) 7:3
Rob Cross (Ang.) - Jose De Sousa (Por.) 6:6
Peter Wright (Škót.) - Jonny Clayton (Wal.) 6:6
James Wade (Ang.) - Gary Anderson (Škót.) 6:6
Michael van Gerwen (Hol.) - Dimitri van den Bergh (Belg.) 6:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora