Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

VIDEO: Kapela Slza predstavuje novinku Bouře

Petr Lexa, spevák úspešnej českej skupiny Slza Foto: Youtube

Za réžiou videoklipu stojí Matěj Říha (aka Papa Pech).

Bratislava 1. apríla (TASR) – Populárna česká kapela Slza predstavila novinku Bouře, reflektuje ňou na aktuálny stav, ktorý v tejto neľahkej dobe môže zažívať ktokoľvek z nás. Nový singel je surovejší a energický. Pre niekoho možno trochu iná Slza, ktorá netečie len po povrchu. Obaja hudobníci Petr Lexa a Lukáš Bundil nechali voľný priebeh svojim emóciám a rozprávajú o tom, čo sa možno teraz deje v hlavách nás všetkých. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.



Klip ku skladbe režíroval Matěj Říha (aka Papa Pech). Jeho zámerom bolo vystihnúť skľučujúci pocit samoty. Bouře je prvou ukážkou z novej etapy skupiny, ktorá stále intenzívnejšie pôsobí ako živý organizmus, stále viac sa otvára novým vplyvom a ďaleko viac sa zaoberá obsahovou zložkou bez toho, aby rezignovala na hitový potenciál. Autorom väčšiny textov pripravovaného albumu je spevák Petr Lexa. Na novom albume Slza spolupracovala s anglickým producentom Oliverom Somom.

Minulý rok na jeseň som prvýkrát zažil taký zvláštny emočný stav. Ako by som v jednej chvíli vnímal tie najsilnejšie obavy a strach z niečoho, čo vlastne nie je. Triasol som sa, búšilo mi srdce a vo vnútri ma zvierala fyzická bolesť. Je to zvláštny pocit beznádeje a človek nevie, či to zmizne za pár minút, hodín alebo dní. Stalo sa to práve v čase, keď som mal na stole rozpracovaný text, ktorý mal byť spočiatku o niečom úplne inom, ale všetko sa to tak nejak zišlo, že som ten pôvodný text zahodil a napísal úplne nový, v ktorom som popísal práve tú vnútornú búrku,“ povedal Lexa, s ktorým na texte spolupracoval ostravský autor, textár a divadelník Jiří Krhut. Za réžiou videoklipu stojí Matěj Říha (aka Papa Pech). Ako lokalitu si zvolil priestory starých kasární, ktoré majú symbolizovať bezmocnosť, stiesnenosť a strach.