Fortuna liga - souhrn 2. kola nadstavbové části: Trnava pokořila Dunajskou Stredu

20.03.2021, 18:55, aktualizováno 21.03.2021, 18:27
Komentáře a souhrny
Slovan Bratislava na poslední chvíli gólem z penalty zachránil bod v duelu se Žilinou. Dunajská Streda naopak padla brankou z nastavení v Trnavě. Zlaté Moravce napravily poslední nezdar a doma si poradily s Trenčínem, kterému se tak ve skupině o titul vzdálily na osm bodů. Ružomberok zdolal Michalovce, další výhru slaví Pohronie. Senica udolala Sereď a odlepila se ode dna tabulky...
O titul

Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 3:2

21.03.2021 16:00

Góly: 49. Saymon, 68. Yusuf Bamidele, 90+3. Milan Ristovski - 45+1. Eric Ramírez, 85. Taiwo Abdulrahman

V poslednom zápase druhého kola nadstavbovej časti Fortunaligy v skupine o titul uspela Trnava gólom v samom závere a DAC Dunajská Streda zdolala v malom Ríme 3:2 (0:1).

V úvode zaujímavého duelu bol aktívnejší hosťujúci celok. V deviatej minúte mal práve on prvú veľkú šancu. Po Divkovičovom centri sa lopta od Davisa dostala ku Kružliakovi, ktorého strelu zblízka vyrazil Kamenár. Podľa rozhodcov tak urobil ešte predtým, než lopta prešla plným objemom za čiaru. Ďalšiu veľkú príležitosť mal na kopačke Kalmár. Dobrou kolmicou do šestnástky ho našiel Christie-Davies. Maďarský legionár takisto stroskotal na Kamenárovi. Trnavského brankára neprekvapila ani hlavička po následnom rohu. Trnavčania sa viac dostávali do hry po 25. minúte, avšak Jedlička sa s ich pokusmi veľmi nenatrápil. V 39. minúte mohol Spartak otvoriť skóre: Bamidele zachytil zlú rozohrávku Kružliaka, lenže Kolesár vo finálnej fáze pokazil kľúčovú nahrávku. V závere prvého dejstva sa po Cabralovom úniku dostal v šestnástke k strele Ristovski, ktorého opäť eliminoval Jedlička. V poslednej minúte prvého dejstva Davis prihral na hranicu pokutového územia Ramirezovi. Venezuelčan telom odstavil brániaceho Tummu a pohotovo umiestnil loptu k tyči - 0:1.

"Andeli" na gól súpera zareagovali krátko po zmene strán. Kolesár z ľavej strany odcentroval na päťku. Na prvej žrdi vyhral hlavičkový súboj jeden z najnižších hráčov na ihrisku Cabral a vyrovnal na 1:1. Kamenára prinútil k zákroku Ramirez. Trnavský gólman zasahoval aj po tečovanom priamom kope Davisa. Domáci bránili v bloku na svojej polovici a vyrážali do rýchlych kontier. Po jednej Cabral ponúkol príležitosť Bamidelemu. Jeho ranu Jedlička vyrazil a dobiehajúci Ristovski v páde zblízka prekopol bránku. Trnavčanom vyšiel ukážkový brejk v 66. minúte. Akciu potiahol po pravom krídle Cabral, ktorý nabil naľavo nabiehajúcemu Bamidelemu. Nigérijčan nekompromisne napálil pod brvno k bližšej tyči - 2:1. Aj tretí protiútok v krátkom slede šiel cez Cabrala. Po jeho prihrávke na šestnástku namieril nepresne Savvidis. Z priameho kopu pekne strieľal Kalmár, Kamenár mu však nedoprial gólovú radosť. Striedajúcemu Taiwovi potom zakončenie v dobrej príležitosti zblokoval Mikovič. Žlto-modrí sa dočkali vyrovnania v 85. minúte. Ramirezovu tečovanú strelu dorazil stehnom do odkrytej bránky z päťky Taiwo - 2:2. Až prišiel záver. Po sérii rohových kopov sa hosťujúcim hráčom nepodarilo odvrátiť loptu. A dostala sa ku Cabralovi, ktorého jedovku zblokoval Kružliak. Ristovski však pohotovo trafil do siete a zariadil trnavské víťazstvo 3:2.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:2

20.03.2021 17:30

Góly: 49. Mohammed Rharsalla (pen.), 90+4. Rafael Ratão (pen.) - 32. Dávid Ďuriš, 63. Dawid Kurminowski (pen.)

Tri penalty a štyri góly. Slovan zachránil aspoň bod so Žilinou v nadstavenom čase. Belasí remizovali so "Šošonmi" 2:2 (0:1).

Sily si v sobotu podvečer na Tehelnom poli zmeral vedúci celok fortunaligovej tabuľky a zároveň úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava s tretím tímom ligového pelotónu MŠK Žilina. Prvú strelu na bránu vyslal v jedenástej minúte de Kamps. Jeho pokus bol však iba z kategórie propagačných. V ďalšom priebehu duelu bol v útoku aktívny predovšetkým Čavrič, avšak jeho prihrávky do šestnástky nenašli adresáta. V 17. minúte vyskúšal zakončiť z diaľky Weiss, no ku otvoreniu skóre mal veľmi ďaleko. V 27. minúte už Čavrič priestor medzi žrďami trafil, ale brankár Petráš nemal s jeho pokusom problémy. Nečakane tak udrelo na druhej strane a gólový účet otvorili žltozelení. Božikov na vlastnej polovici stratil loptu a tá sa dostala k Ďurišovi, ktorý po obrátke trafil presne k žrdi - 0:1. Slovan po inkasovanom góle pokračoval v aktivite, no výraznú možnosť si viac do prestávky nevypracoval. Do kabín schádzali tímy za jednogólového vedenia hostí.

Ihneď po zmene strán sa belasým naskytla veľká šanca zrovnať skóre. Čavriča v šestnástke fauloval Kiwior a Nono z pokutového kopu v 49. minúte nezaváhal - 1:1. Ibaže už v 63. minúte mali možnosť zahrávať penaltu i Žilinčania. Stalo sa tak po faule Medveděva na prenikajúceho Ďuriša. Kurminowski bol na trávniku iba päť minút, no loptu si na biely bod odvážne postavil a dostal hostí opätovne do vedenia - 1:2.

Zaskočení domáci mohli vzápätí inkasovať tretíkrát, no v 67. minúte tomu zabránil pozorný Greif. V 69. minúte takmer vyrovnal Moha, keď zamieril tesne vedľa žrde. V záverečných desiatich minútach sa Žilinčania sústredili najmä na obranu. V 87. minúte mal Slovan výhodu priameho kopu a dianie mohol gólom ovplyvniť Strelec. O pár sekúnd nato Pterášovi na bránkovej čiare pomohol Kiwior. V nadstavenom čase Slobodník v pokutovom území chytil za ruku Medveděva. Ten išiel na zem a rozhodca Ziemba odpískal penaltu. Stopercentnú šancu premenil Ratao. Víťaznú štvorzápasovú sériu sa Slovanu nepodarilo natiahnuť, no v kalendárnom roku 2021 v súťaži naďalej ešte neprehral. Belasí remizovali na Tehelnom poli so Žilinou 2:2 a s bezpečným náskokom pred druhou Dunajskou Stredou naďalej kraľujú ligovému pelotónu. Žilina prišla o významné víťazstvo gólom z penalty v nadstavenom čase.

Více informací k zápasu

FC Zlaté Moravce - AS Trenčín 1:0

20.03.2021 17:00

Góly: 63. Ramon (vl.)

ViOn sa nesie na víťaznej vlne ďalej. Tentoraz zobral všetky body Trenčínu, ktorý zdolal o jediný gólik 1:0 (0:0).

Úvodné dejstvo však veľa futbalovej krásy neprinieslo. V chladnom počasí sa hrala obojstranne vyrovnaná partia. Do prvej šance sa dostal Kyziridis, no z 18-tich metrov mieril tesne vedľa. V 21. minúte zakončil Menich, ktorého strelu z uhla Kukučka vytesnil na rohový kop. Hralo sa hore-dole, avšak útoky končili na hranici malého vápna. V nadstavenom čase prvého dejstva to skúsil El Mahdioui. Jeho strelu z priameho kopu Chovan vyrazil.

Po zmene strán bolo na ihrisku vzruchu viac. V 56. minúte po závare v pokutovom území hostí vypálil Kyziridis, a jeho strelu odvrátil jeden z brániacich hráčov. Vzápätí sa na opačnej strane rútil Roguljič sám na bránu, a Chovan vytiahol veľmi dobrý zákrok. V 58. minúte Corrynov center z rohového kopu našiel na päťke Gažiho, ktorý v dobrej pozícii prestrelil. V 64. minúte Ďubek rozohral rohový kop, Kovaľ napálil z prvej a dezorientovaný Ramon hlavou prekonal bezmocného Kukučku - 1:0. V 76. minúte sa Hrnčár vydal na sólo z vlastnej polovice. Jeho dobrú strelu pod brvno Kukučka stihol vytesniť. Trenčania mohli zrovnať stav v 80. minúte, keď zoči-voči Chovanovi neuspel striedajúci Tučný. Zlaté Moravce v dramatickom dueli zdolali Trenčín 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava24184262:1658
2.DAC Dunajská Streda24145552:3147
3.MŠK Žilina24125753:3641
4.Spartak Trnava241221036:3338
5.FC Zlaté Moravce24106839:3136
6.AS Trenčín24771032:4528
O udržení

FC Nitra - FK Pohronie 2:3

20.03.2021 17:00

Góly: 40. Jakub Tancík, 89. Matej Franko - 42. Adler Da Silva (pen.), 51. Ondřej Chvěja, 63. Ondřej Chvěja

Nitra v tejto fáze Fortunaligy prežíva slabšie obdobie. V druhom kole nadstavby v skupine o záchranu v najvyššej slovenskej súťaže podľahla hosťujúcemu Pohroniu 2:3 (1:1).

Po opatrnom úvode malo prvú šancu v dueli Pohronie. V jedenástej minúte strieľal Blahút, a brankár domácich Šípoš bol pripravený. V ďalších minútach sa hra odvíjala najmä medzi šestnástkami. Päť minút pred záverom prvého polčasu sa to ale rozbehlo. V 40. minúte zahrala Nitra zo štandardky signál, ktorý gólom hlavičkou zakončil Tancík - 1:0. Radosť domácich z vedúceho gólu ale netrvala ani minútu. Nzeyi, ktorý v 29. minúte vystriedal zraneného Pavlíka, sa hneď z protiútoku zasekávačkou zbavil Regäsela. Ten však v súboji nešťastne zasiahol loptu rukou a hlavný rozhodca ukázal na biely bod. Výhodu pokutového kopu zužitkoval Adler Da Silva - 1:1. V závere prvého polčasu sa do dobrej príležitosti dostal domáci Kindsvater, no brankár Hrdlička ho eliminoval. Do kabín sa tak schádzalo za nerozhodného stavu.

Tréner Nitry Peter Lérant urobil cez polčas dve zmeny, no aktívnejšie začali druhé dejstvo hosťujúci hráči. V 51. minúte Petrák centrom našiel hlavu Chvěju, ktorý v dobrej pozícii nezaváhal a poslal svoje mužstvo do vedenia - 1:2. O dvanásť minút neskôr sa rovnaký hráč dostal k lopte v pokutovom území Nitry a nekompromisnou strelou pod brvno poslal Pohronie už do dvojgólového vedenia 3:1. Nitra sa v zostávajúcom priebehu snažila skorigovať stav a dostať sa do zápasu, ale zakončenia Franka a Jendriška zmenu skóre neprivodili. V 88. minúte Frako prudkou strelou znížil na 2:3. V dramatickom závere si Pohronie tesný náskok udržalo. Nitra podľahla Pohroncom na svojej tráve 2:3.

Více informací k zápasu

FK Senica - ŠKF Sereď 1:0

20.03.2021 17:00

Góly: 64. Tomáš Malec

Druhé kolo nadstavbovej časti Fortunaligy prinieslo tri body Senici, ktorá si na Záhorí poradila so Sereďou tesne 1:0 (0:0).

Domáci nastúpili prvýkrát bez brankára Fryštáka, ktorý je zranený. Medzi tromi žrďami ho nahradil Belgičan Vliegen. Záhoráci začali aktívne a snažili sa zakončovať. Vo ôsmej minúte po prihrávke Ljubičiča sa za obranou ocitol Majdan. Prihral pred bránu Košťálovi, ale ten dostal loptu na päty a zakončil mimo. Vzápätí po centri Majdana zaznelo brvno. V 15. minúte to po štandardke skúšal domáci Asanovič, ale z otočky tesne minul ľavú žrď. Hostia sa zamerali na defenzívu, útočili len občas. Jedinú strelu do priestoru domácej brány mal v 25. minúte na svedomí Lačný, no Vliegen bol pozorný. V 38. minúte pálil spoza pokutového územia Seničan Gamboš, keď našiel pripraveného Yakubua. Napriek prevahe domáceho celku gól v prvom dejstve nepadol.

Druhý polčas priniesol vo svojom úvode dve veľké šance hostí. V 53. minúte Lačný prihral do čistej príležitosti Jureškinovi, ale zahviezdil Vliegen. O dve minúty neskôr Lačný ušiel domácej obrane, no Vliegen opäť zasiahol a Lačný z dorážky minul. Jediný gól duelu padol v 64. minúte. Po Piroskovom rohu zakončil Malec. Prvý pokus obrana súpera zblokovala, no z dorážky už brankára Yakubua prepálil a otvoril skóre - 1:0. Domáci potom zápas kontrolovali. Hostia si pomáhali nakopávanými loptami, čo k úspechu neviedlo. V závere mohli domáci pridať druhý gól, no Yakubu končekmi prstov Dudov pokus vyškriabal. Senica po ôsmich vzájomných zápasoch zdolala Sereď 1:0.

Více informací k zápasu

MFK Ružomberok - Zemplín Michalovce 2:0

20.03.2021 17:00

Góly: 63. Štefan Gerec, 77. Tomáš Kubík

MFK Ružomberok zabral po ôsmich zápasoch naplno. V druhom nadstavbovom kole Fortunaligy zdolal v skupine o záchranu Michalovce na svojej tráve 2:0 (0:0).

Keďže pandémia spôsobila, že hlavný tréner Liptákov Ján Haspra nemohol byť pri svojich zverencoch, nahradil ho jeho asistent Marek Sapara. Prvý polčas bol pomerne nudný, bez akéhokoľvek vzruchu pred bránami. Obe mužstva kládli dôraz najmä na pevnú obranu. Hostia sa v strede poľa snažili kombinovať, ale darilo sa im to sotva po šestnástku. V tejto časti stretnutia letela medzi žrde len jedna lopta: po polhodine hry propagačne do stredu domácej brány namieril Popovits. Ak k tomu prirátame tri rohové kopy, do prestávky to bolo pod Čebraťom úplne všetko.

Do druhého polčasu vstúpil Ružomberok rezkejšie. V 50. minúte prenikajúceho Brenkusa pred šestnástkou poslal zozadu na zem Soler a keďže videl druhú žltú kartu, musel pod sprchy. V 56. minúte sa pred brankárom Markovičom ocitol Regáli, ale nestačil presne zakončiť. V 63. minúte Regáli potiahol rýchlu akciu po ľavej strane. Pred bránou našiel Gereca, ktorý zblízka rozvlnil sieť - 1:0. V 78. minúte bol Regáli dôrazný a využil zaváhanie Bednára. Loptu posunul Kubíkovi, ktorý zaznamenal svoj premiérový gól v najvyššej súťaži - 2:0. V 85. minúte sa v pokutovom území Michaloviec dobre uvoľnil Brenkus, no Markovič ho vychytal. Ružomberok porazil Michalovce 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
7.FK Pohronie24511833:3426
8.MFK Ružomberok24681033:3826
9.ŠKF Sereď24671123:4025
10.FK Senica24661224:4324
11.FC Nitra24651324:4223
12.Zemplín Michalovce24581123:4523

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (340)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele