utorok 16. marca 2021

Seekh kebab




ČO POTREBUJETE (na 5 až 6ks, záleží od veľkosti): 

1/2kg mletého kuracieho mäsa (kheema) 
1 lyžička strúhaného cesnaku 
1 lyžička strúhaného zázvoru 
(alebo 1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty) 
1 lyžička mletej rímskej rasce 
3/4 lyžičky mletej kurkumy 
soľ
1 nasekaná zelená chilli paprička 
(ak nechcete pálivé môžete vynechať)
hrsť nasekanej čertsvej koriandrovej vňate 

asi 2 až 3 lyžice cícerovej múky (besan) 
olej 



AKO POSTUPOVAŤ: 

Cícerovú múku najprv zľahka opečieme na panvici. Hneď ako ucítite jej vôňu, panvicu odstavíme z ohňa. 

V miske zmiešame všetky ostatné suroviny. Túto zmes dáme do procesora a vymixujeme tak, aby sa to nerozpadávalo a držalo pokope. Znova ju dáme do misky a pridáme opečenú cícerovú múku. Najprv 2 lyžice a ak treba pridáme zbytok. Rukou zmes poriadne spracujeme. 

Kebaby môžete buď grilovať tak, že obalíte grilovacie paličky a vytvoríte podlhovasté šúľky, alebo ich môžete opražiť na troche oleja na panvici ako fašírky z oboch strán alebo urobiť šúľky, zabaliť na pevno do fólie a uvariť 10min vo vode. Ja som podávala ako domáci burger, môžete si k tomu urobiť raitu, či iný šalát alebo použiť do Pita placky s hummusom, naloženou cibuľou a čerstvou zeleninou alebo ako Chapati frankie, čo je chapati placka naplnená raitou, zeleninou a šúľkom kebabu a zabalená ako palacinka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára