VIDEO: Hlina vysmial Matoviča. Toto faux pas premiérovi mnohí nezabudneme

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 19:23 • 2 min
VIDEO: Hlina vysmial Matoviča. Toto faux pas premiérovi mnohí nezabudneme

BRATISLAVA - Bývalý šéf KDH Alojz Hlina je známy predovšetkým tým, že mu nedá v kľude spávať počínanie si aktuálneho premiéra Igora Matoviča.

slovakia

left justify in out

Igor Matovič najnovšie čelí vážnej koaličnej kríze, a preto dnes navštívil prezidentský palác. Netrvalo dlho a v priebehu pár sekúnd stihol urobiť trapas. 

 


 

 

Pozornosti Alojza Hlinu, ktorý sledoval prijatie premiéra Matoviča prezidentkou Zuzanou Čaputovou, toto faux pas neušlo. Ide nie len o tradičnú zvyklosť, ale o zásady každého gentlemana, že dámu nechá sadnúť ako prvú.  "Lekciu o tom, že dáma si sadá ako prvá sme už preberali dávno. Ak toto pravidlo neplatí v prezidentskom paláci, tak ok, ale nezdá sa mi," okomentoval dnešnú návštevu premiéra v paláci Hlina na sociálnej sieti.

 

img

 

Premiér si do kresla sadol ako prvý. akoby asi reagovali iné poličtičky? 
 

Hlina sa v kontexte dnešného Matovičovho faux pas, kedy si sadol do kresla ešte pred Čaputovou zamyslel aj nad tým, ako by sa pri rovnkaej situácii tvárili významné zahraničné političky. "Rozmýšľam, ako asi reaguje A.Merkelová alebo Ursula von der Leyen, keď sa slovenský premiér na spoločnom bilaterálnom stretnutí rozvalí do kresla ako prvý. Naša prezidentka Zuzana Čaputová to zvládla diplomaticky," pochválil hlavu štátu Hlina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies