Vakcinácia v podnikoch sa zdá byť opäť reálnejšia, hoci prím nateraz získali len tie v kritickej infraštruktúre. Najnovšie sa medzi ne zaradila aj najväčšia rafinéria Slovnaft, ktorá pre TREND potvrdila plán začať v najbližších dňoch s očkovaním.

Spolu 1000 učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a zdravotníckeho zariadenia Novamed. Kraj zároveň avizoval, že očkovacie centrá v spádových okresných mestách je pripravený spustiť od marca. Na snímke očkovanie učiteľov proti ochoreniu COVID-19 v zdravotníckom  zariadení Novamed v Banskej Bystrici 21. februára 2021. FOTO TASR - Ján Krošlák
Neprehliadnite

Firmy sa postavili za očkovanie, veria, že zlepší zdravie aj produktivitu

Spoločnosť na základe výzvy od Ministerstva hospodárstva SR už „zaslala zoznamy zamestnancov, ktorí by mali byť z povahy ich práce prednostne zaočkovaní a zároveň prejavili záujem o očkovanie,“ uviedol hovorca rafinérie Anton Molnár.

Slovnaft ešte vyzýva

Dodal, že presné termíny zatiaľ nemajú, ale počítajú, že v najbližších týždňoch budú už môcť kontaktovať prvých zamestnancov. Podľa neho nie je očkovanie v podniku ani ničím podmieňované a je určené len tým, ktorí dobrovoľne oň prejavia záujem.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa