Fortuna liga - preview 21. kola

27.02.2021, 08:21, aktualizováno 28.02.2021, 08:53
Previews
Poslední utkání zbývá sehrát z 21. kola slovenské nejvyšší soutěže. Lídr tabulky Slovan Bratislava zajíždí na půdě Seredě, která se toho času nachází v azylu ve Zlatých Moravcích. Domácím by se velmi hodil nějaký ten bodík pro klid ve vyrovnané druhé polovině tabulky, proti úřadujícímu šampionovi to ale bude mít nejspíš hodně složité.
ŠKF Sereď - Slovan Bratislava  (neděle 15:00)
Posledným zápasom 21. kola Fortunaligy bude nedeľňajší duel medzi ŠKF iClinic Sereď a úradujúcim majstrom ŠK Slovan Bratislava.

Začiatkom februára posilnil obranné rady Serede 24-ročný iránsky stopér Iman Salimi. Naposledy obliekal dres iránskeho Tractoru SC. "V každom zápase sa snažím podať maximálny výkon a pomôcť mužstvu. Všetci veríme, že prídu aj dobré výsledky," povedal. V drese ŠKF zatiaľ odohral dva zápasy, na ihrisku Michaloviec a v Zlatých Moravciach proti FC Nitra. "Boli to odlišné zápasy, nielen výsledkovo. Hralo sa na ťažkých terénoch. Kvalita ihrísk neumožňovala hrať kombinačnejší futbal. Keď porovnám slovenskú ligu s tou v Iráne, tak tam nie sú veľké rozdiely. Najväčší rozdiel v zápase robia samotní hráči." Už v nedeľu čaká Imanov nový tím majstrovský Slovan. "Pri pohľade na tabuľku sú pre nás veľmi dôležité všetky zápasy, rovnako najbližší duel so Slovanom. Rešpektujeme kvality tohto tímu, budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon. Na čo bude stačiť, uvidíme až v samotnom stretnutí," usudzuje Iránec.

Na 17. august 2019 iste dlho spomínal "belasý" Kenan Bajrič. Bratislavčania vtedy hrali so Sereďou na myjavskom štadióne. A bol to práve Kenan, kto otvoril skóre, keď prešiel stredom cez celé ihrisko, narazil si loptu s Dávidom Strelcom a prekonal vybiehajúceho brankára. "Na ten zápas si pamätám. Zrejme aj preto, že nedávam toľko gólov a každý mi tak zostane v pamäti (úsmev). Celkovo sme vtedy odohrali výborný zápas. Niečo podobné chceme zažiť aj teraz," zaspomínal si slovinský stopér na víťazstvo 4:0. So Sereďou má Slovan v lige stopercentnú bilanciu, naplno bodoval vo všetkých siedmich zápasoch. A to s celkovým skóre 19:3.

"Štatistika hovorí v náš prospech, na ihrisku však nehrá žiadnu úlohu. Nemôžeme sa na to pozerať rečou čísiel, každý zápas je iný. Neočakávam nič jednoduché. Ihrisko pravdepodobne nebude najlepšie, no je rovnaké pre oba tímy a rovnako ako v Ružomberku nebudeme hľadať žiadne výhovorky. Chceme získať tri body a za tým si pôjdeme od prvej minúty," vyhlásil obranca Slovana. "V zápase so Sereďou potrebujeme dať viac gólov, než jeden, aby sme sa v záverečných minútach nemuseli obávať o výsledok a brániť tesný náskok. Od začiatku sa musíme tlačiť za gólmi a snažiť sa čím skôr načať súpera," hovorí 190-centimetrový bek. V roku 2021 Slovan ešte neinkasoval. "Pre mňa ako obrancu je čisté konto logicky prioritou. Je to zásluha dobrej hry celej našej obrany a tímu. Aj teraz si chceme udržať nulu a som si istý, že prídu aj góly v súperovej sieti," dúfa Kenan Bajrič.

Stretnutie Serede so Slovanom odštartuje v posledný februárový deň, v nedeľu od 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.10 - 6.23 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nitra - FC Zlaté Moravce  (sobota 14:00)
Koniec základnej časti Fortunaligy sa blíži. V 21. kole hostí FC Nitra FC ViOn Zlaté Moravce.

K blížiacemu sa zápasu oblastných susedov sa vyjadrila opora domáceho celku Lukáš Fabiš. "Regionálne derby je vždy špecifické. Takmer všetci hráči sa navzájom poznáme a o to väčší náboj tieto zápasy majú. Napriek tomu ideme do tohto duelu ako do každého iného. S cieľom zvíťaziť," vyhlásil.

So Zlatými Moravcami sa Nitra v najvyššej slovenskej súťaži stretla už 18-krát. Šesťkrát vyhral celok spod Zobora, osemkrát Moravce a štyri razy sa duel skončil remízou. ViOn má na konte 27 bodov a v tabuľke je aktuálne piaty. "ViOn má dobrý tím. Je už dlhšie pohromade, je dobre zohratý. Myslím si, že to bude bojovný zápas, v ktorom budú rozhodovať detaily," odhaduje Lukáš Fabiš.

V súvislosti s Nitrou sa doposiaľ hovorilo najmä o záchrane, ak by však v sobotu bodovala naplno, reálnou sa pre ňu stane aj nadstavbová skupina o titul. A to by mohla byť pre Corgoňov neobyčajná motivácia. "V sobotu sa musíme sústrediť hlavne na to, aby sme potvrdili dobrý výkon a víťazstvo zo zápasu so Sereďou. Samozrejme, situáciu v tabuľke vnímame. No pre nás je dôležité sústrediť sa na zbieranie bodov a na stabilizovanie našich výkonov," uzavrel Fabiš. Na listine zranených Nitranov zostáva Marián Chobot a pre červenú kartu nebude hrať ani Ekin Çelebi.

FC Nitra privíta FC ViOn Zlaté Moravce v sobotu od 14:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.42 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Ružomberok - FK Senica  (sobota 14:00)
V 21. kole najvyššej slovenskej súťaže narazí domáci MFK Ružomberok na tím FK Senica.

Liptáci sa v minulom kole predstavili na pôde ViOn-u, kde podľahli 1:3. "V Zlatých Moravciach sme zažili sklamanie. Po sklamaní by sa patrilo zažiť príjemný deň, ktorý by sa mal uskutočniť v sobotu. Všetci sa na to tešíme a dúfam, že získame tri body," povedal šéf ružomberského realizačného tímu Ján Haspra. Ružomberok má na konte 23 bodov a dve kolá pred koncom základnej časti mu patrí šiesta priečka. Na piate Zlaté Moravce stráca štyri body. Priblížila sa však k nemu trojica tímov Trenčín, Sereď a Nitra. Tie majú iba o bod menej.

FK Senica sa so ziskom 17-tich bodov nachádza na poslednej dvanástej priečke a na jedenáste Michalovce i desiate Pohronie stráca dva body. Záhoráci počas týždňa zaznamenali zmeny v realizačnom tíme. Trénera Antona Šoltisa s asistentom Ivanom Lapšanským nahradili tréner Karol Praženica a asistent Branislav Mráz.

"Ruža" Záhorákov na jeseň zdolala na ich pôde po obrate skóre v závere zápasu 2:1. "Slovenská liga je momentálne veľmi vyrovnaná. Toto bude ďalší vyrovnaný zápas s veľmi kvalitným súperom, ktorý má momentálne výsledkovú krízu. V každom prípade je to veľmi vyzreté, skúsené a kvalitné mužstvo. Napriek tomu verím, že naša hravosť a behavosť bude v tomto zápase sláviť úspech," zhodnotil Ján Haspra, ktorému v sobotu zo zdravotných dôvodov nebudú k dispozícii Matej Kochan, Dalibor Takáč a Tomáš Bobček.

Zápas Ružomberka so Senicou má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 14:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.48 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Pohronie - AS Trenčín  (sobota 14:00)
21. kolo Fortuna ligy spojí tímy Pohronia a Trenčína. Domáci celok sa na jar rozbehol dobre a odpútal sa z poslednej priečky tabuľky. Rovnako veľmi dobrú hernú fazónu majú v tomto období i Považania.

FK Pohronie je dva zápasy pred koncom základnej časti na desiatom mieste ligovej tabuľky, dva body pred poslednou Senicou a štyri body za Ružomberkom, ktorý je šiesty. Po dvoch víťazných dohrávkach sa Žiarčania odlepili od poslednej priečky. Trenčín má o tri body viac, ako jeho nadchádzajúci súper. "Atmosféra je typická pracovná. Zápas so Slovanom (0:1 - poznámka) nám veľa ukázal a motivoval hráčov k ďalšej práci. Všetci sa už sústreďujeme na sobotu," uviedol tréner domáceho celku Jan Kameník. "Náš najbližší súper je kvalitný a technicky veľmi dobre vybavený. Prednosti má hlavne vo výstavbe hry a v držaní lopty. Disponuje veľkým množstvom mladých hráčov, ktorí sú pohybovo veľmi dobre vybavení. Očakávam, že sa budú chcieť prezentovať práve v takomto štýle. My sa chceme prezentovať svojím štýlom hry a zdravým sebavedomím, ktoré stojí na základoch poctivého prístupu k zápasu a práce pre tím. Silu súpera poznáme, rešpektujeme ju a jeho silné stránky budeme chcieť eliminovať," hovorí lodivod Žiaru a Ždane.

Pohronie sa prvýkrát v tomto roku predstaví na vlastnom štadióne. "Domáce prostredie by malo vždy znamenať výhodu. Samozrejme, niekedy sa môže očakávanie plného bodového zisku prejaviť aj väčším tlakom na hráčov. My k tomu pristupujeme pozitívne a na domáci zápas sa veľmi tešíme. Rovnako ako ostatným mužstvám aj nám chýbajú fanúšikovia na štadióne. Ich podporu však vnímame a sme za ňu veľmi vďační. Pri odchode na posledné dve stretnutia nás prišli povzbudiť s transparentmi pred autobus, čo som zažil vôbec po prvý krát a cítiť takúto podporu je veľmi príjemné," poďakoval sa touto cestou Kameník.

V poslednom dueli Pohronia sa zranil David Bangala. "Zranenie Davida je vážnejšieho charakteru, čo nás veľmi mrzí. Bude nám chýbať dlhšiu dobu. Ako dlho, ešte nedokážem odhadnúť," pridal smutnú správu kouč.

Duel Pohronia s Trenčínom odohrajú v sobotu o 14:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.84 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
DAC Dunajská Streda - Zemplín Michalovce  (sobota 14:00)
Najvýchodnejší celok Fortunaligy MFK Zemplín Michalovce pocestuje na Žitný ostrov, kde bude jeho súperom domáci FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Z pohľadu tabuľky pôjde o zápas druhého celku zvrchu s druhým tímom odspodu. Zároveň na seba narazia dva z troch žltomodrých tímov najvyššej slovenskej súťaže. Sily si zmerajú v predposlednom kole základnej časti Fortunaligy. V prvých dvoch jarných kolách DAC zhodne remizoval. Najskôr v Trenčíne 3:3, keď dvakrát doháňal náskok domácich a pred týždňom v nedeľu doma so Žilinou 1:1.

Dve kolá pred koncom základnej časti je už isté, že ju celok zo Žitného ostrova ukončí na druhej priečke a nadstavbovú časť odštartuje v domácom prostredí. Michalovce prezimovali na desiatom mieste, keď v 18-tich kolách získali 18 bodov. Na jar k nim pribudol bod za remízu s Pohroním 1:1. Následne doma podľahli Seredi 0:2. Mužstvo trénera Jozefa Majoroša prešlo počas zimnej prestávky minimálnymi zmenami. Zo základnej zostavy odišiel iba Taiwo, ktorý sa z hosťovania vrátil do Dunajskej Stredy. Opačným smerom putoval Sharani. Doplnil tým dvojicu Bednár - Phillips, ktorá u najvýchodnejšieho účastníka Fortunaligy hosťuje už od minulej jesene. V rámci zimnej prípravy Zemplínčania absolvovali sústredenie práve v akadémii DAC-u a zakončili ho zápasom s domácim celkom, ktorý skončil 0:0.

"Zápas som pozeral. Hrali sme v ňom dobre, mali sme kopec šancí, ale nedokázali sme skórovať. Zajtra bude dôležitá práve efektivita pred súperovou bránkou. Som presvedčený, že šance mať budeme, len ich musíme premeniť. Očakávam, že to bude dobrý zápas proti silnému súperovi. Vyššia kvalita je ale na našej strane a pokiaľ zahráme tak, ako chceme a ako vieme, tri body zostanú doma," verí 21-ročný chorvátsky útočník Marko Divković. Legionár zo svojich piatich gólov proti Michalovciam dosiahol štyri v dvoch vlaňajších súbojoch. "Pre mňa je každý gól rovnaký, každý ma teší rovnako, takže nepozerám na Michalovce ako na môjho obľúbeného súpera. Samozrejme, rád by som sa proti ním presadil aj zajtra, ale najdôležitejšie bude, aby sme vyhrali," vyhlásil. Zápas Dunajskej Stredy a Michaloviec je naplánovaný na sobotu o 14:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.74 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Trnava - MŠK Žilina  (sobota 17:00)
V 21. kole základnej časti Fortunaligy hostí Spartak Trnava žilinských "Šošonov". Šláger kola spojí celky z hornej šestky tabuľky.

Trnava vyhrala nad Žilinou takmer pred piatimi rokmi. Na konci zápasu svietilo na ukazovateli skóre 3:0. V nasledujúcich dueloch červenočierni iba dvakrát remizovali, hoci práve v tomto období získali majstrovský titul. Jediným pamätníkom víťazného duelu je Martin Mikovič, ktorý prihrával Halilovičovi na tretí gól. Je zároveň posledným strelcom do žilinskej siete z jesene minulého roka.

"Na ten zápas si pamätám veľmi dobre, a vôbec to nebolo také jednoznačné. Žilina mala veľké šance, my sme navyše ešte nepremenili pokutový kop," zaspomínal Mikovič a priznal, že v kabíne sú si nelichotivej šnúry všetci vedomí.

Kratšiu sériu ťahá aj Michal Gašparík, ktorý od svojho príchodu do spartakovskej kabíny nestratil ani bod. Uvedomuje si však, že zajtra ho čaká súper z iného rangu. "Po Slovane a Dunajskej Strede majú najvyššiu kvalitu, no systémovo sú v lige podľa mňa určite najlepší. Čaká nás veľmi ťažký súper, najsilnejší z tých jarných," avizuje.

Tréner Spartaka so svojím žilinským náprotivkom Pavlom Staňom obliekali spoločne červeno-čierny dres a v súčasnosti sú zasa spolužiaci pri získavaní najvyššej trénerskej licencie. "Žilina je favoritom, ale nebojíme sa a verím, že sme dobre pripravení. Chceme využiť slabiny súpera a zužitkovať naše silné stránky. Sme doma a budeme hrať na víťazstvo. Zatiaľ sa nám vždy podarilo trafiť sa do víťaznej zostavy, preto verím, že to bude aj tentokrát. Predpokladám, že Žilina sem príde hrať otvorený futbal. Nemôžeme byť pasívni. Vpredu musíme byť nebezpeční a efektívni. Vždy na nich platila agresivita, dobrý behavý výkon, podporený dobrou taktickou prípravou."

Duel Trnavy so Žilinou sa začne v sobotu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.37 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava20153246:1148
2.DAC Dunajská Streda20125345:2441
3.MŠK Žilina20104645:2934
4.Spartak Trnava20102830:2632
5.FC Zlaté Moravce2076736:2927
6.MFK Ružomberok2058727:3123
7.AS Trenčín2057827:3822
8.ŠKF Sereď2057822:3322
9.FC Nitra20641021:3622
10.FK Pohronie20310726:3019
11.Zemplín Michalovce2047920:4019
12.FK Senica20451119:3717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
ratusek

Trnava - MŠK, snad to bude dobrý zápas

Reagovat
Ferguson6

Prečo Sluka hráva iba za béčko?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

vraj je po zranení

Reagovat
r3

TT-ZA prva minuta velmi na urovni.

Reagovat
monkej

To co je za výkon

Reagovat
KnoxXx

3.miesto v tabulke sa blizi

Reagovat
Ferguson6

Ak Dukle prestane niečo fungovať v útoku, tak na postup môžeme zabudnúť. Obrana je otrasná, pričom minulú sezónu boli tí istí hráči super, nechápem, čo sa im stalo. Nie sú ani starí ešte a všetci s ligovými skúsenosťami.

Reagovat
penepi

A LM chce vôbec postúpiť? A ak áno, mohli by hrávať doma?

Reagovat
Ferguson6

Či chcú postúpiť neviem, keby sa im to podarilo, tak by to zrejme zobrali a buď by dostali výnimku alebo hrali v RK/PP, lebo na FL im chýba okolo 2500 miest. To by museli postaviť buď dve veľké tribúny za bránami alebo tú Sedu rozobrať a rozšíriť aj pozdĺžne tribúny.

Reagovat
Noustress

som myslel že LM ma štadion zrekonštruovaný či ?

Reagovat
Ferguson6

Majú, ale len na podmienky 2. ligy, aj to teda kapacitne sú na spodnej hranici.

Reagovat
Ferguson6

Reálne už podmienky pre FL z tých rekonštruovaných malých štadiónov nespĺňajú ani Myjava, Žiar, Bardejov, Skalica, Humenné alebo Zvolen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele