Kajetán Kičura ostáva vo väzbe. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR

NETKY.SK • 25 Február 2021, 13:51 • 2 min
Kajetán Kičura ostáva vo väzbe. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR (NS SR) zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý rozhodol o prepustení bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) Kajetána Kičuru na slobodu.

slovakia

left justify in out

Špecializovaný trestný súd rozhodol 11. februára o prepustení obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) Kajetána Kičuru na slobodu. Rozhodnutie však dnes zamietol Najvyšší súd SR.

 

img

 

Kičura ostáva za mrežami

Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Súd žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol a väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil.

 

Súvisiaci článok: Súd poslal Kajetána Kičuru na slobodu, naďalej však ostáva vo väzbe

„Senát zároveň vyhovel návrhu prokurátora na zmenu kolúznej väzby, ktorú rozšíril aj na skutky, pre ktoré bolo Kajetánovi K. vznesené obvinenie v júli a auguste 2020,“ dodala Važanová.

 

Muž so zlatými tehličkami
Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla ešte 21. apríla 2020 voči bývalému šéfovi SŠHR SR obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 

V jeho sejfe našla polícia pri razii 20 kusov zlatých tehličiek s hmotnosťou 250 g. Kičura bol neskôr obvinený aj v rámci prípadu „Rezervy II“.

 

img

 

Do hľadáčika vyšetrovateľov sa bývalý šéf štátnych hmotných rezerv dostal aj vďaka medializovaným informáciám pre kúpu dvoch bytov v centre Bratislavy, ktoré vyplatil hotovosti.

 

Ceny nehnuteľností v tejto lukratívnej časti hlavného mesta pritom dosahujú astronomické ceny. Ako ešte v tom čase Kičura, byty kúpil pre svojho syna. 

 

Prečítajte si tiež: Kauza zlatých tehličiek nekončí. Bývalý šéf SŠHR SR Kajetán K. zostáva vo väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies